4e klasse 04

17 november 2018 14:30

EERSTE PUNTVERLIES AXEL 4!

Het moest er natuurlijk een keer van komen. Vandaag moesten we met een flink gemankeerde elftal thuis aantreden tegen V.V. Kloetinge 7. 3 man moest mee met het 3e wegens personele problemen aldaar, en het belangrijkste gemis was toch wel papa To die onverhoopt een weekend weg moest.

Het was dan ook Kloetinge dat vanaf de aftrap het meeste gevaar wist te stichten voor het doel van Shaggy. Gelukkig was Lars de Torpedo in vorm en maaide het gras weg voor de voeten van de tegenstander.

Helaas kon hij niet voorkomen dat Kloetinge op 0-1 kwam. Sander liet zijn directe tegenstander sierlijk wegdraaien, die de bal vervolgens de 16 in stak op de doelpuntenmaker.

Het niveau van de wedstrijd mocht rustig dramatisch genoemd worden. Zelfs fatsoenlijk ingooien zat er niet bij. Naar verluidt stokte de teller op 23 verkeerde inworpen. Daarnaast wisselde het balbezit elke 10 seconde van team.

Toch was het nog steeds Kloetinge dat actief was voor de goal van Shag. De 0-2 hing absoluut lange tijd in de lucht. Er moest iets gebeuren om het tij te keren.
De scheids besloot de tweede helft op een ander, beter veld af te werken. Wellicht konden we daar de tegenstander mee van de wijs brengen.

In het begin van de tweede helft was het weer Sander die in de fout ging, met een smerige tackle van achteren in het eigen strafschopgebied lokte hij een strafschop voor Kloetinge uit. Ondanks de koddige afleidingsmanoeuvres van Shag werd het toch 0-2.

Gelukkig hadden we in de tweede helft de eer om Mellie Samijn weer in het team te verwelkomen. Getooid met een fraaie roze brace betrad hij het heilige gras. Zou dit de kentering betekenen?

In de 70e minuut mag Bert een vrije trap nemen vanaf 30 meter. Een fraai boogballetje op de pas geschoren rug van een Kloetinge verdediger belandde voor de voeten van wie anders dan topscoorder Sander, die met 1 tikje zijn belabberde wedstrijd goed maakt. 1-2.

Toen de keeper van Kloetinge door hands 10 minuten aan de broek kreeg roken we weer kansen. We geloofden er weer in en gingen vol op de aanval. Die 2-2 moest er gewoon komen! Gelukkig dacht de scheids er ook zo over en besloot om een verlenging in te voeren. Tot het moment dat Samijn in de 198e minuut een Fredje Flinstone achtige aanloop nam en de bal voor de voeten van Mucker plaatste, die schoot beheerst binnen. 2-2 en einde wedstrijd.

Vandaag dus het eerste puntverlies van onze helden. We zetten de platte kar voorzichtig weer terug in de schuur van oom Gerard, voorlopig wordt het naar boven kijken.