85'
Assist: Bas Dieleman

4e klasse 04

22 september 2018 15:00

De kop is er af! De eerste wedstrijd tegen Luctor 5 stond vandaag op het programma. Vorig jaar de nipte vice-kampioen in onze competitie. Gelijk een mooie test.

In een mythische sferen trapten we af voor de eerste helft. Beide ploegen kwamen goed uit de startblokken wat voor de neutrale toeschouwers, die in grote getale waren thuisgebleven, een prettige wedstrijd werd om naar te kijken. Lang ging het dan ook gelijk op.

Na 20 minuten spelen was het Robbie die na een rush over rechts de bal uit een moeilijke hoek achter de keeper wist te krijgen. 1-0. En niet eens kramp...

Bij een corner van Luctor kwam Mellie zoals gewoonlijk met een stevige brul zijn goal uit. Na een botsing met de tegenstander maakte het gebrul plaats voor het geluid van een niet nader te omschrijven dier dat geslacht wordt. Mellie moet opgeven en krijgt een enkeltje HAP. Hij wordt vervangen door Shaggy.

Niet lang daarna was het kersverse vader Mucker die Bracke op zijn wenken bediende in de 16. Die schoot op zijn beurt beheerst binnen. 2-0

Na rust was het met name Luctor dat aandrong. Lang konden we er onderuit voetballen maar na 65 minuten maakten ze door een slechte organisatie in de verdediging de 2-1.

Vanaf dat moment werd het hard tegen hard. Wederom een feest voor de neutrale toeschouwers. Wederom waren de nergens te bekennen. Grote Kers stak zijn frustraties ten opzichte van de scheids niet onder stoelen of banken en mocht tegen het einde nog 10 minuten toekijken met geel op zak.

De druk werd steeds groter, maar gelukkig was daar Bas die met een fenomenale voorzet Mucker wist te vinden, die eenvoudig binnen kon tikken. 3-1

Het eerste ventieldopje van de platte kar is inmiddels besteld. We zijn nu echt begonnen, en hoe!

Volgende week uit naar d'n Oek, dus voor de neutrale toeschouwers.. koopt alvast uw ticket!

Tot de volgende

PS: met Mellie gaat het naar omstandigheden goed! Hij kon alweer een broodje frikandel vasthouden!