FC Axel 4

4e klasse 04

6 oktober 2018 13:00

Vandaag mocht de huilie huilie club uit Axel weer de groene mat betreden. Dit keer mèt scheids ;-)

Deze week was het de beurt aan HVV om het tegen ons op te nemen in het immer bruisende Hulst. Met 20 graden op de teller was het voor ons een risico wedstrijd, boven de 20 graden hebben we nog nooit gewonnen.

Gelijk vanaf de aftrap werd al duidelijk dat het een hele moeizame wedstrijd zou worden. Passen kwamen niet aan en de meeste doelpogingen konden ze uit de basiliek vissen. Het gevoel van vorige week was ver te zoeken.

Ondanks dat we in de eerste helft voetballend gezien de bovenliggende partij waren zat het er totaal niet in. Dan zit ook alles tegen. Het kopje van grote Kers hing na 30 minuten al op de schoentjes van ellende. Als zelfs Kers al z'n hoofd laat hangen dan weet je het wel

Het was een wedstrijd waarin de buitenspelers en backs meer liepen dan ooit te voren. Dit had waarschijnlijk meer te maken met de immense atletiekbaan rondom het veld, waardoor een inworp al snel garant stond voor 100 meter horden.

Zeker in de tweede helft waren we zelf onze grootste tegenstander. Vloeken op elkaar en onszelf. HVV profiteerde er bijna van maar gelukkig stond hun spits buitenspel.

Toen besloot Ray "de sloopkogel" Bakker zichzelf in te brengen. Hij deed een klein Ryan Giggsje. Vanaf dat moment zat er weer een beetje vuur in het team. Iedereen wilde weer werken voor elkaar. Dit resulteerde in meer gevaar voor het HVV doel.

In de 80e minuut besloot Mucker nog maar eens aan te leggen... Via de rug van zijn tegenstander viel de bal fortuinlijk achter de keeper van HVV in het doel. 0-1. Een bevrijding. Typisch Mucker om het weer over de rug van een ander te doen.

Vanaf dat moment zette HVV nog even aan, uit een corner werd het nog even gevaarlijk, maar gelukkig stond Jens, de op-een-na beste rechtsback van deze wedstrijd, op de lijn om de bal weg te werken.

Zo hebben we deze zeer moeizame overwinning over de streep geknokt.

Je weet wat ze zeggen, als je deze al wint... Het rechtervoorwiel is inmiddels ook in bestelling!