1 - 1

FC Axel MO17-1

2e klasse 01

16 november 2019 11:00

In een competitie waarin inmiddels een afscheiding is gemaakt tussen de bovenste helft en de onderste helft, was het vandaag een wedstrijd waarin beide teams zouden strijden om 1 van de eerste plaatsen waar zo'n 5 teams kort op elkaar staan. Met 5 afwezigen maar toch nog 3 meiden voor op de bank reisden we af naar Vogelwaarde, de koploper voor de wedstrijd. Een team dat er op gebrand was om vandaag te kunnen winnen.

Na de aftrap had Vogelwaarde iets meer de overhand in het spel maar onze meiden weerden zich kranig. Zo moesten we vooral de eerste helft vele malen een beroep doen op onze verdediging die daarmee de longen uit hun lijf moesten lopen. Marit, Carlijn, Sanne, Sophie H, Kristel en later Maartje moesten steeds maar blijven bikkelen om de deur gesloten te houden. Bij al dit geweld moest onze goalie Romy toch ook een paar keer haar skills gebruiken om de meiden in de wedstrijd te houden. Maar ook Esmee, Kim, Romy M, Sophie B en later Jamila probeerden vanaf het middenveld steeds de druk erop te houden bij Vogelwaarde. Na een minuut of 10  creëerden we zelf ook wel wat kansjes, d.m.v. Veerle met een paar goede voorzetten vanaf rechts en Esli die zich een paar keer goed vrij speelde in de 16, maar de verdediging van Vogelwaarde stond steeds goed. Even leek het erop dat de scheidrechter ons nog een vrije trap zou toekennen net buiten de 16, maar hij vond de tik op Esli niet voldoende om hiervoor te fluiten. Zo gingen we dus met 0-0 de rust in, waarin Maartje nog werd getrakteerd op een lekker bakje koffie door haar broer.

Vogelwaarde ging meteen na rust nog wat meer op de aanval spelen, iets wat ons voorin ook meer ruimte bood. Na 15 min. won Sofie de Hullu haar duel en stuurde Esli de diepte in met een mooie steekpass. Esli kon gelijk een paar meter pakken en liep rechtstreeks  door naar de goalie van Vogelwaarde en maakte dit karweitje feilloos af in de rechter onderhoek. 0-1! De vlagger van Vogelwaarde dacht toen waarschijnlijk, die doet dat maar een keer….., want zo gauw er daarna een bal werd veroverd rond de middellijn ging zijn vlag al omhoog. Dus ook na 25 minuten toen Esli opnieuw werd aangespeeld, om haar tegenstander heen ging en op weg was naar de 0-2. Maar de scheids ging in op het advies van zijn grensrechter en hierdoor kon Esli de poging staken.

Doordat we meerdere keren met deze situaties te doen hadden werd de sfeer wat grimmiger en de duels wat fysieker. De Axel-girls lieten nu ook verbaal meer van zich horen, op een gegeven moment zelfs iets te veel, zodat we door een tijdstraf nog 10 minuten met zijn tienen moesten spelen. Maar met wat aanpassingen hielden we toch stand, zelf toen Vogelwaarde had bedacht om met 3 spitsen onze verdediging te breken…. Slechts 6 minuten voor tijd lukte het Vogelwaarde om toch een gaatje vinden in onze verdediging en maakten ze de 1-1.

Vogelwaarde bleef na deze tegengoal nog wel aandringen maar de Axel-meiden hadden besloten niks meer weg te geven waardoor de 1-1 ook gelijk de eindstand was. Gezien het spelbeeld is dit ook wel een terechte uitslag.