Scheidsrechter

P.J. (Patrick) de Meyer

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 3 oktober 2020 speelde FC Axel thuis zijn derde competitiewedstrijd van het seizoen 2020/2021 tegen V.V. De Meeuwen uit Zoutelande. Als gevolg van de onlangs door de regering opgelegde maatregelen om het coronavirus onder controle te houden, mag er geen publiek aanwezig zijn bij amateur- en profvoetbalwedstrijden. Toch een vreemde gewaarwording en hopelijk is deze situatie van korte duur. Na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Patrick de Meyer begonnen beide teams aan de wedstrijd. De Meeuwen startte voortvarend en trok meteen het initiatief naar zich toe. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van FC Axel. In de 14e minuut kwam De Meeuwen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Vincenzo Lorello. Doelman Bart Monsieurs was kansloos. In de 18e minuut bouwde De Meeuwen de voorsprong uit door een doelpunt van Genaro Eikenhout, 0-2. Het leek er even op dat FC Axel volledig weggespeeld zou worden, maar FC Axel herpakte zich en in de 39e minuut maakte Wouter Verbraeken de aansluitingstreffer met een schitterende volley, 1-2 dat tevens de ruststand was. Na rust stond er een heel ander FC Axel op het veld. Na het veldoverwicht van De Meeuwen in de eerste helft, trok FC Axel duidelijk het initiatief naar zich toe en was overduidelijk de bovenliggende partij in de tweede helft. FC Axel bivakkeerde voortdurend op de helft van De Meeuwen en kreeg tal van kansen op de gelijkmaker, o.a. door Wouter Verbraeken en Michael Christina. In de 86e minuut kreeg het team van trainer Jeroen van den Broeke eindelijk loon naar werken. In een scrimmage voor het doel van De Meeuwen wist Urmelon Martis de bal achter de doellijn te werken, 2-2. Een terechte en voor beide teams verdiende eindstand.
Volgende week speelt FC Axel de uitwedstrijd tegen ST Oostkapelle/Domburg.