Sportlaan 11
4571CA
AXEL
tel. 0115-563089

Zaterdag 20 november 2021 speelde FC Axel de thuiswedstrijd tegen ST Oostkapelle/Domburg. De week ervoor won FC Axel overtuigend de bekerwedstrijd tegen Zaamslag en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Anderzijds was het bekend dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, immers Oostkapelle/Domburg doet het goed in de 2e klasse E en staat na 7 wedstrijden op de 3e plaats in de rangschikking. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Patrick de Meyer begonnen beide teams aan de wedstrijd. FC Axel speelde niet onverdienstelijk en gaf goed partij. Echter in de 13 minuut kwam Oostkapelle/Domburg op voorsprong doordat Jochem Hazelaar uit een vrije trap rakelings langs de muur van FC Axel de bal in het doel schoot, 0-1. Keeper Bart Monsieurs was kansloos. FC Axel bleef niet bij de pakken neerzitten en gaf goed partij en kreeg ook enkele kansen. Maar zoals zo vaak de laatste wedstrijden lukte het niet de kansen te verzilveren. Oostkapelle/Domburg was toch de bovenliggende partij en bouwde in de 36e minuut de voorsprong uit door een doelpunt van Levi Mombarg, 0-2. FC Axel bleef goed voetballen maar had ook het geluk niet aan de zijde. Op slag van rust bracht Bas van der Wel Oostkapelle/Domburg de stand op 0-3.
Na rust drong FC Axel meer aan, maar kon geen echter kansen creëeren. De enige noemenswaardige kans was in de 65e minuut; Wouter Verbraeken kwam in een vrije positie voor het doel maar schoot recht in de handen van doelman Dion Aerssens. In de 71e minuut bepaalde Rick Maljaars de eindstand op 0-4. FC Axel blijft voorlopig voorlaatste in de stand van de 2e klasse E met 4 punten uit 8 wedstrijden.