4571CA
AXEL
tel. 0115-563089

//

Zaterdag 30 oktober 2021 speelde FC Axel de thuiswedstrijd tegen SV Walcheren. FC Axel staat met 4 punten uit 5 wedstrijden op de voorlaatste plaats in de rangschikking van de 2e klasse E van het zaterdagamateurvoetbal. SV Walcheren staat op een 8e plaats met 3 punten meer. Na het verlies vorige week bij Arnemuiden was FC Axel er veel aan gelegen om deze wedstrijd te winnen. Dat SV Walcheren dezelfde ambitie had bleek als spoedig in het begin van de eerste helft. Bij aanvang van de wedstrijd kwam het water met bakken uit de lucht, hetgeen het veld duidelijk moeilijker bespeelbaar maakte. Reeds in de 8e minuut kwam Walcheren op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Timo Leijbers, die in een glijpartij de bal in het doel van FC Axel wist te werken.

In de 15e minuut had FC Axel het geluk aan zijn zijde. Uit een schot van Ronald Bakker caramboleerde de bal via Walcheren speler Giovanni Keijser in doel van Walcheren, waardoor FC Axel op gelijke hoogte kwam 1-1. Walcheren was gedurende de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, terwijl FC Axel net als vorige week niet goed in de wedstrijd kwam. In 27e minuut kwam Walcheren weer op voorsprong door een doelpunt van Etienne Maillie, 1-2. In de 38e minuut had FC Axel een goede kans om op gelijke hoogte te komen. Uit een vrije trap schoot FC Axel verdediger Juriën Dam op de paal. Nauwelijks één minuut later bouwde Walcheren de voorsprong verder uit en scoorde Etienne Maillie de 1-3, dat ook de ruststand was. In de tweede helft voerde trainer David Destorme een aantal wissels door, hetgeen ook zijn effect had. Het was nu FC Axel dat de boventoon voerde en veelvuldig op de helft van Walcheren vertoefde. Echter een 1-3 achterstand maak je niet gauw goed en veel spectaculairs was er dan ook niet te melden. Overigens verdedigde Walcheren het doel met verve. In blessuretijd was het Levi Swiers die de eindstand nog op 1-4 bepaalde. Een verdiende overwinning voor Walcheren.
Volgende week zaterdag 6 november speelt FC Axel de uitwedstrijd tegen Yerseke.