4571CA
AXEL
tel. 0115-563089

Zaterdag 21 oktober 2021 speelde FC Axel 1 de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen NSVV Numansdorp.
Het was voor FC Axel 1 de tweede wedstrijd in de competitie 2021-2022. Na het verlies vorihe week tegen VVGZ was het team van trainer/coach David Destorme gebrand op een overwinning. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Sjarco van den Bergen begonnen beide teams aan de wedstrijd. De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd.  Zowel FC Axel als NSVV kreeg kansen maar tot doelpunten kwam het niet. Bij rust was de stand 0-0.  Na de thee was het NSVV dat goed uit de startblokken kwam en was enkele momenten gevaarlijk voor het doel van FC Axel. In de 57e minuut kwam FC Axel op een 0-1 achterstand toen bij een scrimmage voor het doel ongelukkiger wijs nog werd aangetikt door Maikel Krans en dus telde als een eigen doelpunt. Nauwelijk 2 minuten later werd NSVV een penalty toegekend omdat een FC Axel-speler een overtreding zou hebben begaan in het strafschopgebied. NSVV bracht hierdoor de stand op 0-2. FC Axel leek aangeslagen maar vocht zich terug in de wedstrijd. In de 77e minuut kreeg FC Axel een penalty toegekend omdat aanvaller Uramlon Martis onregelmentair werd neergehaald.  Wouter Verbraeken twijfelde niet en schoot de bal onmiskenbaar in de kruising. Doelman Hartgers van NSVV was kansloos. Na het maken van de aansluitingstreffer ging FC Axel er vol tegen aan. Coach David Destorme voerde enekele wisselingen door en bracht zodoende wat vers bloed in het team. In de 84 minuut kwam FC Axel op gelijke hoogte door een doelpunt van Roy van Ham, die de verdediging van NSVV goed wist te omzeilen. De spanning was dan ook om te snijden, maar FC Axel rook de winst. In de 89e minuut was het opnieuw Wouter Verbraeken die met een snelle actie de doelman van NSVV wist te verassen en de einduitslg op 3-2 bracht. Een verdiende overwinning voor FC Axel.  Wouter Verbraeken werd uitgeroepen tot "man of the match".