Sportlaan 11
4571CA
AXEL
tel. 0115-563089

Zaterdag 16 oktober 2021 speelde FC Axel de thuiswedstrijd tegen VV ’s Heer Arendskerke. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, immers beide teams hadden 3 punten uit 3 wedstrijden. Vorige week ging Arendskerke met 0-1 onderuit bij NSVV en FC Axel verloor met 0-4 bij MZC’11. Saillant detail is dat trainer Kees Westerweele van VV ’s Heer Arendskerke vanaf het seizoen 2014/2015 gedurende 3 seizoenen trainer van FC Axel is geweest. In 2015 promoveerde hij met FC Axel naar de tweede klasse.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Patrick van Schilt begonnen beide teams aan de wedstrijd. Arendskerke zette meteen vol aan en was gedurende de eerste 20 minuten de bovenliggende partij. Reeds in de 8e minuut kwam Arendskerke op voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Michel Harinck. FC Axel was even aangeslagen, maar kwam terug in de wedstrijd. Gedurende het verdere verloop van de eerste helft was FC Axel dan ook zeker niet de mindere partij. Het team van trainer David Destorme kreeg tal van kansen op de gelijkmaker, maar Arendskerke hield de gelederen goed gesloten. Bij rust was de stand 0-1.

Na rust kwam FC Axel op stoom en was heer en meester op het veld. Wederom kregen de gastheren tal van kansen maar tot de gelijkmaker kwam het nog niet. In de 55e minuut kreeg Arendskerke zelfs nog de kans om via een strafschop op 0-2 te komen. Een speler van Arendskerke werd in het strafschopgebied onreglementair gevloerd, waarna scheidsrechter Van Schilt naar de penaltystip wees. Aanvoerder Michel Harinck plaatste zich achter de bal maar schoot via de lat over. FC Axel kwam hiermee goed weg. In de 71e minuut van de wedstrijd kwam FC Axel verdiend op gelijke hoogte, 1-1. In een scrimmage voor het doel van Arendskerke wist de snelle Wouter Verbraeken de bal in het doel van Arendskerke te werken. Het conditioneel sterk FC Axel bleef drukken, kreeg kans op kans en rook de winst. Het lukte echter niet om de bal in het doel van Arendskerke te werken. In de laatste 10 minuten kreeg Arendskerke ook nog twee kansen om met de winst uit Axel te vertrekken, maar de verdediging van FC Axel wist beide kansen te keren. Beide teams verlieten het strijdtoneel met 1 punt.