Noordpark 1
3332LA
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6128193

Zaterdag 25 september 2021 speelde FC Axel 1 de eerste competitiewedstrijd uit bij nieuwkomer VVGZ in de tweede klasse E.  VVGZ speelde jaren in de 1e klasse en degradeerde net voor de coronapandemie naar de 2e klasse. Geduurende de eerste helft had VVGZ meer balbezit en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld en de helft van FC Axel. De verdediging van FC Axel stond als een muur en VVGZ lukte het dan ook niet om de score te openenen. Beide ploegen creëerden overigens weinig echtekansen en de knasen die werden niet benut. Bij rust was de stand da ook 0-0.
In de tweede helft kwam er meer spel in de wedstrijd, zowel bij FC Axel als bij VVGZ. VVGZ kwam enkele malen gevaarlijk door het geen in de 56e minuut resulteerde in een doelpunt. Paul Scheurwater bracht VVGZ op een 1-0 voorsprong.  Zo kreeg ook FC Axel een enkele kansen maar dit leidde niet tot een doelpunt. In de 65e minuut bouwde VVGZ de voorsprong uit. De snelle en gevaarlijke spits Koen Kuipers bracht VVGZ met een kopbal op 2-0 en in de 85e minuut bepaalde Xandro Zwilders de eindstand op 3-0.  Alhoewel de einstand anders doet vermoeden speelde FC Axel - met een aantal jeugdige spelers in het team - geen onverdienstelijke wedstrijd tegen het meer ervaren VVGZ.