SPECTACULEIR SCOREVERLOOP BIJ BRUSE BOYS – FC AXEL 1 (4-5)!

Nijverheidsweg 25 -27
4311RT
BRUINISSE
tel. 0111-482089

Bruinisse, zaterdag 19 februari 2022. Op een goed bespeelbaar veld, waar een pittige zijwind over waaide, is FC Axel 1 goed begonnen aan het vervolg van de competitie. Het was even schrikken toen al na 23 seconden Rick Jonker voor Bruse Boys de 1-0 binnenschoot. FC Axel was hier niet van onder de indruk en nam het initiatief. In de 12e minuut leverde dat de gelijkmaker op, toen Shurandell van Uytrecht die de bal vanuit een hoekschop inkopte. Er ontstond een boeiende strijd in Bruinisse. In de 36e minuut schoot de attente Urmalon Martis, een afgeslagen bal uit een vrijetrap binnen (1-2). In de 44e minuut werd Nick Claassen vrijgespeeld en mocht alleen op het doel af gaan. Doelman Kenneth Boogerd kwam snel uit zijn doel en wist een doelpunt te voorkomen. Rust 1-2. In 48e minuut werd Roy van Ham op links de diepte ingestuurd. Op zijn strak schot in de korte hoek was Kenneth Boogerd kansloos, 1-3. In de 54e minuut mocht Rob den Engelsman, na een handsbal, aanleggen voor een strafschop. Hij maakte geen fout en bracht de spanning terug in de wedstrijd, 2-3. Toen Marc Bijdeveld er 3-3 (56e) en 4-3 (73e) van maakte leek de wedstrijd gespeeld te zijn. Echter dit paste niet in het wedstrijdbeeld. FC Axel toonde veerkracht en ging op zoek naar de gelijkmaker. Nadat Urmalon Martis in de 71e minuut nog een kans voor opendoel over had geschoten, wist hij in de 73e minuut de stand weer gelijk te trekken, 4-4. Nadat scheidsrechter Niels Felix een overtreding in het strafschopgebied op Uramlon Martis over het hoofd had gezien. Zag hij ver in blessuretijd, toen iedereen dacht dat de punten gedeeld waren, wel een overtreding en ging de bal nu wel op de stip. Wouter Verbraeken schoot deze buitenkans feilloos in. Eindstand 4-5. Een zwaarbevochten maar, gezien de kansen, verdiende overwinning. De veel meegereisde supporters hebben volop kunnen genieten van deze voetbaltriller.