FC AXEL 1 LIJDT GEVOELIGE NEDERLAAG TEGEN ARNEMUIDEN

Sportlaan 11
4571CA
AXEL
tel. 0115-563089

Zaterdag 26 maart speelde FC Axel 1 de thuiswedstrijd tegen Arnemuiden. FC Axel bivakkeert nog steeds in de onderste regionen van de 2e klasse E van het zaterdagamateurvoetbal en kan de punten goed gebruiken. Arnemuiden staat met 25 punten uit 14 wedstrijden op de vijfde plaats in de rangschikking en wordt tot de titelkandidaten gerekend. Kort na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Kadir Düzdüsen zag Arnemuiden gelijk een kans om door de Axelse verdediging te breken en de snelle middenvelder en spelmaker Ronaldo Meijer (speelde vorig jaar nog bij Kloetinge) schoot Arnemuiden op voorsprong. Nog binnen een minuut was het 0-1 in het voordeel van Arnemuiden. De vaart zat er meteen goed in bij Arnemuiden want in de 3e minuut was het Jordy van de Klooster die het FC Axel doel wist te vinden, 0-2. FC Axel was duidelijk aangeslagen na deze twee snelle doelpunten en wist zich moeilijk te herpakken. Arnemuiden daarentegen bleef drukken en in de 23e minuut was het wederom Ronaldo Meijer die de 0-3 liet aantekenen en in de 27e minuut was het Jordy van de Klooster die Arnemuiden op een 0-4 voorsprong bracht. FC Axel probeerde de bakens de verzetten en kreeg enkele goede kansen via Roy van Ham en Rick Klaassen, maar doelpunten bleven uit. Bij rust was de stand 0-4. In de tweede helft kwam FC Axel beter in het spel en gaf behoorlijk tegenwicht aan Arnemuiden. Aan het eind van de tweede helft kreeg FC Axel speler Josiah Allen nog een rode kaart wegens natrapen. Doelpunten bleven uit en de wedstrijd eindigde in een 0-4 overwinning voor Arnemuiden.

Volgende week, zaterdag 2 april, speelt FC Axel de uitwedstrijd tegen Walcheren om 15.00 uur.