Sportlaan 11
4571CA
AXEL
tel. 0115-563089

Zaterdag 9 april speelde FC Axel 1 de thuiswedstrijd tegen Yerseke. Na de zwaarbevochten zege tegen Serooskerke (inhaalwedstrijd 5 april) waren de verwachtingen bij FC Axel hoog gespannen, alhoewel men wist dat de wedstrijd tegen het op de 2e plaats geklasseerde Yerseke moeilijk zou worden.
Na het fluitsignaal van scheidsrechter Ron Ruben begonnen beide teams aan de wedstrijd. FC Axel ging de strijd vol aan en was zeker niet de mindere. Zowel Yerseke als FC Axel kreeg volop kansen. In de 34e minuut was er sprake van miscommunicatie in de verdediging van FC Axel en kwam Yerseke op voorsprong door een doelpunt van de snelle Guus de Leeuw op aangeven van Xander van der Poel, 0-1. Het team van trainer/coach David Destorme liet echter het hoofd niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Bij rust was de stand 0-1.
In de tweede helft begon FC Axel steeds beter te spelen en leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. In de 77e minuut was het Jordi Maas die na een goed opgezette aanval de bal in het doel van Yerseke schoot, 1-1. De resterende tijd in de tweede helft verdedigde FC Axel het doel met verve en had zelfs nog diverse kansen om de wedstrijd te winnen. Uiteindelijk bleef de stand 1-1 en kon FC Axel tevreden zijn met dit toch wel kostbare punt.

Volgende week zaterdag 16 april speelt FC Axel 1 de thuiswedstrijd tegen DBGC 1 en maandag 18 april (2e paasdag) de uitwedstrijd (inhaal) wederom tegen DBGC 1.