Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Zaterdag 19 maart 2020 speelde FC Axel 1 de uitwedstrijd tegen Arendskerke. Voor beide ploegen was dit een belangrijke wedstrijd, immers zowel Arendskerke als FC Axel staat in de onderste regionen van de 2e klasse E van het zaterdagamateurvoetbal. Arendskerke verloor afgelopen dinsdag met 1-2 van SSV’65, terwijl FC Axel op datzelfde moment een glorieuze thuisoverwinning boekte tegen de Meeuwen 5-0. Beide ploegen moesten dus vol aan de bak om zo snel mogelijk uit de degradatiezone te geraken. FC Axel had het geluk vandaag niet aan de zijde, reeds in de 16e minuut van de wedstrijd was het Sam Capello die uit een volley van buiten de zestien Arendskerke op een 1-0 voorsprong bracht. Het team van trainer Kees Westerweele zag licht aan de horizon en kwam beter in het spel en kreeg verschillende mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. In de 29e minuut was het Marijn Corstanje die de 2-0 binnen tikte. FC Axel probeerde de aansluitingstreffer te forceren en in de 32e minuut was het Roy van Ham die uit een voorzet van Urmelon Martis de bal op de paal van schoot.
Bij rust was de stand 2-0. In de tweede helft kwam FC Axel wat beter in de wedstrijd en creëerde meer kansen maar wist deze niet in doelpunten om te zetten. Dit was helaas wel het geval bij Arendskerke. In de 49e minuut bracht Jasper Westplate uit een opgezette aanval van Arendskerke de stand op 3-0. In blessuretijd redde Urmelon Martis de eer voor FC Axel en bepaalde de eindstand op 3-1. Een verdiende overwinning voor Arendskerke.
Volgende week zaterdag (26 maart 2020) speelt FC Axel 1 de thuiswedstrijd tegen Arnemuiden.
In het wedstrijdprogramma stond vermeld dat FC Axel 1 dinsdag 22 maart a.s. een thuiswedstrijd tegen Serooskerke zou spelen. Deze wedstrijd wordt niet a.s. dinsdag maar op dinsdag 5 april a.s. om 20:00 uur gespeeld.