1 - 0

FC Axel 4

Mannen, 4, Groep 5 37

16 september 2017 14:30

Op deze, opnieuw, onwaarschijnlijk regenachtige dag mochten we het weer opnemen tegen Zaamslag. Dit keer het 4e elftal. Na de opdoffer van afgelopen week (13-3) waren de mannen gebrand op revanche.

Meteen vanaf de eerste minuut werd er fel druk gezet. De mannen van t Durp trapten af en konden niet lang van hun balbezit genieten. Net toen ondergetekende het spel goed genoeg vond om een livevideo te starten, braken de groenhemden dwars door onze verdediging. Met een schitterende kopbal werd gelegenheidskeeper Shaggy gepasseerd.

In de rest van de eerste helft ging het aardig gelijk op. Er waren wat kansen over en weer en van beide kanten was het balverlies niet van de lucht. De stand bleef tot aan de rust ongewijzigd.

Na rust kwamen er wat 'verse' krachten in het veld. Het spel wijzigde niet veel.
Mocht u in de PZC morgen iets lezen over het signaleren van UFO's boven de rondweg in Zaamslag, dat zou kunnen. Tot viermaal toe besloot Tobias de bal zodanig weg te werken dat ze de ballen op Reuzenhoek hebben teruggevonden. Het schijnt dat ze daar nu ook een plaatselijke VV hebben opgericht omdat ze nu toch genoeg ballen hebben.
Of dit een kwestie van rigoureus verdedigen was of pure onkunde, dat laten we even in het midden.

Hoewel we ook in de tweede helft de bal een aantal keer richting de 16 konden brengen wilde die laatste pass maar niet aankomen. Gelukkig stond onze verdediging aardig en wisten we meer tegendoelpunten ook te voorkomen.

Helaas resulteerde dit in een eindstand van 1-0. Maar ach, ik zie een stijgende lijn.
Volgende week begint pas het echte werk, VCK uit.

Want zoals Sander het zegt, beker is maar oefenen.