KNAPPE 2-1 WINST FC AXEL 1 OP ROOD-WIT W. 1

2 - 1

Rood-Wit W 1

Groep 1 L48

1 september 2018 14:30

Zaterdag 1 september 2018. FC Axel 1 speelde de eerste bekerwedstrijd thuis tegen zondag 1e klasser Rood-Wit uit Sint Willebrord. De eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. Beide teams kregen enkele mogelijkheden. In de 16e minuut wist Mamadi Sidibe te profiteren van zwak uitverdedigen van FC Axel. Hij schoot de vrije bal van dichtbij hard tegen de touwen, 0-1. FC Axel kwam steeds beter in de wedstrijd. In de 37e minuut werd dit beloond door Jari Vyaene, die na een mooie combinatie met Roy van Ham de bal binnen schoot. Ruststand 1-1.

Gedurende de tweede helft kreeg FC Axel een licht overwicht. Er werd goed druk gezet op verdediging van Rood-Wit en dit leverde kansjes op. Toch was het wachten tot de 87e minuut. Op een lange hoge bal door het midden wist de snelle Urmalon Martis twee verdedigers achter zich te laten en kopte de bal perfect over de uitgelopen Rood-Wit doelman in het lege doel, 2-1.