Wedstrijdverslagen

01-01-2015: 

 

Mogen wij u even voorstellen: FC Axel mini’s M1 (6-jarigen) 2015 :

Mats (Bruma) Luitjens                    : Laatste man, rechtsmidden                        - De rots.

Jaimey  (Van Beek) Bijland            : Laatste man, rechtsmidden                        - De bikkelaar.     

Micah (Clasie) Ockeloen                : Laatste man, mid-mid en rechtsmidden      - De controleur.

Molla (Bastürk) Saglam                  : Mid-mid, rechtsmidden                               - De dribbelaar.

Brinley (Serero) Nji                         : Laatste man, mid-mid                                 - Het kanon .

Casper (Maher) Overdulve             : Linksmidden, mid-mid                                - De technicus.

Owen (Kreek ) Schelleman            : Linksmidden, rechtsmidden                        - Het geheime wapen.

Cedric (N. De Jong) Lafertin           : Rechtsmidden, linksmidden                        - De onverzettelijke.

Giel (Wernbloom) den Doelder       : Laatste man, rechtsmidden                        - De stille kracht.

Jens (Toornstra) de Caluwe           : Rechtsmidden, linksmidden                        - De noeste werker.

Merijn (Bergkamp) Meesen            : Rechtsmidden, spits                                    - De snelheidsduivel.

Semih (Töre) Mulder                       : Linksmidden, spits                                      - De koele afmaker.

 


 07-03-2015: Toernooi te Hvv’24 (Hulst): 

Na enkele weekjes in de zaal te hebben gespeeld en daarna de 1e veldtrainingen te hebben gehad, was het op 7 maart eindelijk dan zo ver.

De trainers waren gespannen: Hoe zou ons team het er vanaf gaan brengen? Zij we goed voorbereid middels de trainingen die we hebben gegeven? 

De 1e wedstrijd was tegen Hvv’24 M2 en vanaf de 1e minuut was er strijd en passie. Niks geen zenuwen bij de boys Van FC Axel M1. Ook Hvv’24 had een sterk team, waardoor er een zeer aantrekkelijke wedstrijd ontstond tussen 2 aanvallende teams. FC Axel scoorde als 1e en nam dus een 0-1 voorsprong. Het spel golfde op en neer, maar de beste kansen waren voor FC Axel. Toch konden we niet voorkomen dat HVV de 1-1 scoorde. Onze jongens gingen zeker niet bij de pakken neer zitten en knokten zich met verrassend goed samenspel alsnog naar een 1-2 overwinning. Wat waren we trots op onze jongens.  

De 2e tegenstander was Hvv’24 M1. Dit team was duidelijk van minder niveau en Hvv kwam dan ook zelden aan de goal van FC Axel. Ondanks dat we een stuk sterker waren, was deze wedstrijd van een stuk minder niveau. FC Axel paste zich aan de tegenstander aan en we speelden een te laag tempo. Eindelijk werd er gescoord: 0-1. Wie dacht dat we er nu wel overheen zouden lopen, kwam bedrogen uit: 3 minuten voor tijd scoorde Hvv zelfs de1-1. Een tegenvaller dreigde, echter stroopten onze boys de mouwen toen op en scoorden nu wel snel 2x: eindstand: 1-3 voor FC Axel.

Een zeer geslaagd 1e toernooi dus. Met trots vertrokken we na het douchen weer richting Axel. 

14-03-2015: Toernooi te vv IJzendijke (IJzendijke): 

Ons 2e toernooitje stond op de planning en met al iets meer inzicht in de kwaliteiten van onze spelertjes gingen we van start tegen vv Ijzendijke M2. De posities werden vrij goed bezet en we probeerden vandaag veelal van de snelheid van onze spelers te profiteren. Dat lukte prima en we wonnen deze partij dan ook met 1-2.

In de 2e wedstrijd tegen vv IJzendijke M1 waren we wel de betere ploeg, maar bleven we uiteindelijk op 0-0 steken. De inzet van de jongens was uitstekend en ze deden dan ook prima hun best. 

In de 3e wedstrijd moesten we tegen RKVV Koewacht M1. In deze wedstrijd waren we heer en meester en met prima voetbal en een aantal mooie doelpunten brachten we het tot een 0-3 overwinning. 

Wederom konden we met opgeheven hoofdjes terug richting Axel. 

21-03-15: Toernooi te Terneuzense Boys (Terneuzen):

Ons 3e toernooitje stond weeral op de planning. Aangezien alle spelertjes aanwezig waren, hebben we de groep in 2 gelijkwaardige teams opgedeeld in FC Axel M1 en FC Axel M2.

FC Axel M1 begon met een verdienstelijk 1- 1 gelijkspel tegen Terneuzense Boys M1, terwijl FC Axel M2 met 2-0 zegevierde tegen Terneuzense Boys M2.

De 2e wedstrijd van FC Axel M1 tegen Terneuzense boys M2 werd een afgemeten 3-0 overwinning, terwijl FC Axel M2 de 1e nederlaag moest slikken door vooral pech tegen vv Ijzendijke M1, een nipte 2-1.

De 3e wedstrijd van FC Axel M1 tegen vv IJzendijke M1 was er 1 om van te smullen: na eerst een 2-0 voorsprong te hebben genomen, werd het vervolgens: 2-1, daarna 3-1 en weer 3-2. FC Axel bouwde de voorsprong weer uit tot 4-2, waarna we even terugvielen en het ineens 4-4 stond. Door een perfecte genomen vrije trap rechtstreeks op doel scoorden we 5-4 en nog eens uit een vrije trap, welke deze keer door een medespeler die naast de doelpaal stond, slim werd binnen getikt, overwonnen we uiteindelijk met 6-4. Fc Axel M2 herstelde zich knap en won de 3e wedstrijd met 4-2 van vv IJzendijke M2, waarbij er een zeer mooi doelpunt te bewonderen was die ging over meerdere schijven. Over samenspel gesproken!.

In de laatste wedstrijd, die iets korter duurde, overwon FC Axel M1 met 1-0 tegen vv Ijzendijke M2 en speelde FC Axel M2 keurig 0-0 gelijk tegen Terneuzense boys M1.

Wederom konden we spreken van een geslaagde voetbaldag en zien we grote vorderingen bij onze spelertjes.

28-03-15: Toernooi te vv STEEN (Sint Jansteen):

Onderweg naar STEEN werd het weer steeds slechter en we waren benieuwd hoe de boys van FC Axel M1 hier mee om zouden gaan.

Dat ze er goed mee omgingen, bleek tijdens de wedstrijden. In de 1e wedstrijd tegen vv STEEN M2 begonnen de boys van FC Axel M1 direct heel fel en positief agressief te voetballen. Na de 0-1 via een scrimmage volgde een schitterend doelpunt: Vanaf eigen helft werd er bewust op doel geschoten en de 0-2 was een feit. Daarna werd de voorsprong uitgebreid met prima voetbal naar een 0-4 overwinning.

De 2e wedstrijd tegen vv STEEN M1 was voor het- ondanks de regen - talrijk opgekomen publiek een spannende wedstrijd: Een beter FC Axel nam verdiend een 0-2 voorsprong, waarbij het 2e doelpunt weer genieten was: De bal werd op doel geschoten, maar sprong terug in het veld. Nog voordat de verdediger van STEEN de bal weg kon schieten, werd de bal via een magistrale slijding alsnog binnen geschoten. Over inzet niets te klagen dus. Nadat STEEN op 1-2 was gekomen, sloegen de boys van FC Axel weer genadeloos toe: 1-3. Door een onoplettendheidje werd het nog 2-3 en was het nog even billenknijpen tot aan het eindsignaal en moest er nog 1x hardnekkig ingegrepen worden door een der verdedigers, maar de boys van FC Axel hielden keurig stand.

In de laatste wedstrijd moesten we tegen vv IJzendijke M1, die ook beide wedstrijden gewonnen hadden tegen de teams van vv STEEN. De “finale” bleek een kolfje naar de hand van FC Axel: Met heel veel overtuiging werd vv IJzendijke M1 opzij gezet met duidelijke cijfers: 4 -1.

Dit was waarschijnlijk het beste toernooi van deze jaargang welke FC Axel M1 had gespeeld. Het plezier straalde er gewoon vanaf bij de jongens en we reden dan ook met een zeer tevreden gevoel terug naar Axel.

04-04-15: Toernooi te FC Axel (Axel):

Eindelijk was het dan zover: FC Axel M1 kon zich presenteren aan het thuispubliek in Axel. Helaas waren de weergoden ons niet gelukkig gezind en was het nat en koud.

De 1e wedstrijd speelden we tegen en met RKVV Koewacht. De gehele wedstrijd was het éénrichtingsverkeer richting het doel van Koewacht. De ene kans na de andere kans deed zich voor, maar onze spelertjes hadden het vizier duidelijk nog niet op scherp. Zelfs van dichtbij op een leeg doel werd er of op de paal of naast geschoten. De “storm” die FC Axel heette bleef voortduren, maar de beslissende goal bleef maar uit tot exact 5 seconden voor tijd: 1-0 en de (verdiende) overwinning was dan toch binnen!

De 2e wedstrijd moesten we tegen Hvv’24 M2, die we kenden als een sterke, gelijkwaardige  tegenstander. Deze wedstrijd speelden we echt weer goed, de inzet was prima en ook het voetbal was verzorgd. Er werd duidelijk als een team gespeeld en dat kwam de wedstrijd voor FC Axel ten goede. We waren beter en kwamen dan ook verdiend op een 1-0 en een 2-0 voorsprong. Het was een leuke pot om te zien en er werd gestreden voor elke meter. Hvv’24 M2 kwam nog op 2-1, maar dat verontrustte onze spelertjes allerminst. Ze gingen gewoon door met waarmee ze de wedstrijd begonnen waren en dat resulteerde in de verdiende 3-1. Direct daarna werd er afgefloten en de 2e overwinning thuis was een feit. Later kregen we de complimenten van de coach van Hvv’24 die zijn team bij vertrek vanuit Hulst had gewaarschuwd voor het sterke FC Axel.

De 3e wedstrijd speelden we tegen vv STEEN M1. FC Axel was iets sterker en nam dan ook een voorsprong: 1-0. De minuten daarna zetten ze goed door en het werd ook nog eens 2-0 voor FC Axel. De wedstrijd leek gespeeld, maar STEEN wist van geen opgeven. Een vrije trap werd heel beheerst rechtstreeks binnen geschoten wat 2-1 betekende. Door een foutje achterin werd het zelfs nog 2-2 wat tevens de eindstand betekende.

Door de barre weersomstandigheden werden onze spelertjes moe en hadden het koud. Dat bleek in de 4e en laatste wedstrijd tegen Hvv’24 M1, waarin de spirit er een beetje uit was. Aangezien FC Axel duidelijk de betere ploeg was, werd het toch 3-0 voor FC Axel, maar we waren uiteindelijk blij dat deze wedstrijd er opzat.

3 Overwinningen en een gelijkspel was wederom een prima resultaat thuis in ons eigen Axel !

11-04-15: Toernooi te RKVV Koewacht (Koewacht):

Deze (regenachtige) dag was iedereen weer present en hebben we ons team dus weer opgedeeld in 2 teams: FC Axel M1 en FC Axel M2.

Er bleken vandaag 2 poules gemaakt te zijn en na de poulewedstrijdjes zouden de plaatsingswedstrijden plaatsvinden: De nummers 3 tegen elkaar, de nummers 2 tegen elkaar en de grote finale tussen de 2 poulewinnaars.

FC Axel M1 was ingedeeld bij RKVV Koewacht M1 en vv Ijzendijke M1, terwijl FC Axel M2 ingedeeld bleek bij vv STEEN M1 en vv Ijzendijke M2.

De 1e wedstrijd tegen vv Koewacht M1 verliep anders dan voorspelt voor FC Axel M1. We waren zoals eerdere keren wel duidelijk de betere ploeg, echter hadden we net als vorige keer tegen Koewacht moeite met het maken van doelpunten. Zo gebeurde het dat na een 0-1 voorsprong de tegenstander met een verre trap pardoes de gelijkmaker kon noteren, wat tevens de eindstand betekende: 1-1.

Aangezien de wedstrijd tussen vv Koewacht en vv Ijzendijke ook in 1-1 geëindigd was, zou de winnaar in de wedstrijd FC Axel – vv Ijzendijke de begeerlijke finaleplaats opeisen. Gelukkig waren de boys van FC Axel goed bij de les deze wedstrijd. Eerst werd er een voorsprong genomen van 1-0, waarna het 1-1 werd. Uiteindelijk konden de trotse spelers het veld verlaten met een 2-1 overwinning en de finale was bereikt.

Fc Axel M2 had de 1e wedstrijd tegen vv Ijzendijke M2 ook moeite om het net te vinden en die wedstrijd eindigde dan ook in een o-o remise. De 2e wedstrijd tegen STEEN M1 werd alle schroom van het team afgespeeld: Het werd een afgetekende 5-0 overwinning voor FC Axel M2, waarmee dus de gedroomde FINALEWEDSTRIJD werd gerealiseerd: FC Axel M1 – FC Axel M2 !

In de finale bleek dat we de juiste verdeling hadden gemaakt tussen de 2 teams en ze gaven elkaar dus weinig tot niets toe. De verdedigers aan beide kanten waren oppermachtig en deze wedstrijd eindigde dan ook in een 0-0 gelijkspel, waardoor zowel FC Axel M1 en FC Axel M2 tot winnaar werden gekroond!
Weer een zaterdag dat we met een zeer tevreden gevoel huiswaarts konden gaan.

18-04-15: Toernooi te RIA/Corn boys (Westdorpe): 

Wederom waren alle spelertjes aanwezig, dus werden er weer 2 teams gevormd in gelijkwaardige samenstellingen net als de vorige keren. Aangekomen in Westdorpe kwamen we tot de conclusie dat de veldjes een verademing waren met volop gras, dus daar zou het al niet aan mogen liggen. 

FC Axel M1 moest de 1e wedstrijd tegen vv Ijzendijke M1. Het werd een doelpuntrijk duel: 3 – 3. Iedere keer werd een voorsprong genomen en net zoveel keer kwam de tegenstander terug. Aanvallend dus een prima wedstrijd, verdedigend iets minder. FC Axel M2 opende de 1e wedstrijd tegen RIA/Corn boys M1. Het werd een dikverdiende 0-2 overwinning, een prima opsteker dus voor de volgende wedstrijden. 

In de 2e wedstrijd had FC Axel M1 het (veel) beter voor elkaar tegen vv Ijzendijke M2, want ditmaal stonden zowel de aanvallers als de verdedigers perfect opgesteld en waren er mooie aanvallen en doelpunten te bewonderen (1x steenhard via de lat binnen): Uitslag 5-0 voor FC Axel M1. FC Axel M2 moest tegen vv Ijzendijke M1 en had in de eerdere wedstrijd van FC Axel M1 kunnen waarnemen dat de uittrappen van een der Ijzendijke spelertjes behoorlijk hard en ver naar voren werden geschoten. Hierop goed ingesteld speelde FC Axel M2 een prima partij en won deze partij dan ook met goed voetbal en slimme ingooien: 3-0! 

In de 3e en laatste wedstrijd trad FC Axel M1 aan tegen RIA/Corn boys M1. Het verschil bleek zeer groot en het was dan ook voornamelijk FC Axel dat de aanval zocht. Met een paar schitterende voorzetten vanaf de linkerflank en een aantal evenzo mooie afwerkingen werd RIA/Corn boys M1 weggespeeld. En wanneer de tegenstander een keer uitbrak, werd er zeer kordaat ingegrepen door de verdedigers: 0-5 winst FC Axel M1. FC Axel M2 wist ook de 3e wedstrijd in winst om te zetten tegen vv Ijzendijke M2: 4-1 ! Het team speelde fris en aanvallend en mooie combinaties werden op de mat neergelegd. Aan niets was te merken dat het weeral de 3e partij van de dag was. 

U raadt het al: We gingen wederom met opgeheven hoofdjes terug richting ons Axel.

 

25-04-15: Toernooi vv Terneuzenze boys (Terneuzen): 

Vandaag waren er behoorlijk wat afwezigen om verschillende redenen en hadden we dus de beschikking over 1 team. 

De 1e wedstrijd moesten we tegen Terneuzense boys M2. In het begin een gelijkwaardige en beetje rommelige wedstrijd waar er door beide teams flink om de bal gestreden werd. Hoe langer de partij duurde, hoe meer FC Axel M1 de wedstrijd in handen ging nemen. Dit resulteerde uiteindelijk in de 0-1 die via een been(tje) van een verdediger van de boys in het doel verdween. Daarna werd de voorsprong met man en macht verdedigd, maar echt in gevaar kwamen we niet meer. 

De 2e wedstrijd was tegen vv Ijzendijke M1. Er bleek een spelertje bij te zitten , die vandaag in hun 1e wedstrijd al 7x had gescoord. We waren gewaarschuwd. Toch was het juist die speler die de 0-1 voor Ijzendijke binnen schoot met een hard en prima geplaatst schot van grote afstand vanaf de rechterflank. Vanaf dat moment stonden de kopjes van FC Axel M1 in dezelfde richting. De wedstrijd werd in handen genomen en hoe: Met heel goed voetbal, waarin de verdediging stond als een huis en waarin er een aantal zeer mooie assists te bewonderen waren, werden onze aanvallers in stelling gebracht. Zeer bekwaam en met enige finesse werden de mooie aanvallen afgerond door onze aanvallers van dienst. Van een 0-1 achterstand bogen we deze partij om in een 3-1 overwinning. Deze wedstrijd mag geplaatst worden in de top 3 beste wedstrijden. 

In de 3e wedstrijd traden we aan tegen vv Terneuzense boys M1. Op het vorige toernooi werd er zowel door FC Axel M1 als M2 verdienstelijk gelijkgespeeld tegen dit team. Nu wilden de jongens echter meer dan een gelijkspel. Net als in de vorige wedstrijd, stond het prima georganiseerd, zowel achter, midden als voor. FC Axel M1 was de betere ploeg en dat betaalde zich uit in een mooi doelpunt: 0-1. vv Terneuzense boys deed er een schepje boven op en dat resulteerde helaas  in de 1-1. Toch was het FC Axel M1 die de meeste aanspraak op de overwinning mocht maken. Bij een diepe bal van onze laatste man, kon onze spits op snelheid doorlopen en in een 1 tegen 1 duel kwam hij als winnaar uit de strijd: 1-2 voor FC Axel M1 wat tevens de eindstand betekende. 

In de 4e en laatste wedstrijd tegen vv Ijzendijke M2 sloeg de vermoeidheid bij de meeste spelertjes toe. Ondanks dat werd er wel eerst een 2-0 voorsprong genomen door onze boys van FC Axel. Vv Ijzendijke wist blijkbaar beter om te gaan met de vermoeidheid en kwam terug tot 2-2. Snel daarna volgde zelfs de 2-3 voor vv Ijzendijke. Gelukkig herstelden de jongens zich keurig door direct vanaf de aftrap middels een 1-2tje onze spits in stelling te brengen, die zijn man uitkapte en loeihard de 3-3 binnenschoot. Daarna kregen we zelfs de kans op meer uit een goed genomen corner, maar het bleef deze keer bij 3-3. 

Vandaag een echt team gezien, wat ons terecht trots heeft gemaakt. Voldaan gingen we weer richting Axel.

16 mei en 23 mei de grote toernooien: Ook hier fantastische prestatie's Mini's 6-jaar:


FC Axel jeugdtoernooi:

16 mei 2015  F Mini 6 jaar    

 

kampioenen!

1e plaats

FC Axel M1        14 p. ( 20 – 3 )

5e plaats

Philippine M1                4 p.  ( 6 – 16 )

2e plaats

FC Axel M2        14 p. ( 17 – 4 )

6e plaats

Terneuzen M1               3 p.  (10 – 23 )

3e plaats

IJzendijke M2      12 p.  ( 8 – 4 )

7e plaats

SJO Lebo/SVN M1         1 p.  ( 1 – 20 )

4e plaats

IJzendijke M1      10 p. ( 18 – 10 )

 

 

Deelnemende teams

 eindplaats

W1

W2

W3

W4

W5

W6

totaal

doelsaldo

1

FC Axel M1

1

3

1

3

3

3

1

14

            17    

2

Terneuzen M1

6

0

3

0

0

0

0

3

-13  

3

SJO Lebo/SVN M1

7

0

0

1

0

0

0

1

           -19   

4

FC Axel M2

2

3

3

3

1

3

1

14

  13   

5

Philippine M1

5

0

1

0

0

3

0

4

  -10  

6

IJzendijke M1

4

3

0

3

0

1

3

10

   8   

7

IJzendijke M2

3

1

3

3

1

1

3

12

   4    

 

23 mei Jeugdtoernooi R.K.V.V. Koewacht:
FC Axel M1 winnaar toernooi R.K.V.V. Koewacht
FC Axel M1 winnaar toernooi R.K.V.V. Koewacht

FC Axel M2  4e plaats toernooi R.K.V.V. Koewacht
FC Axel M2  4e plaats toernooi R.K.V.V. Koewacht

FC Axel M1 en M2 samen toernooi R.K.V.V. Koewacht
FC Axel M1 en M2 samen toernooi R.K.V.V. Koewacht


Eindstand:

  1.  FC Axel M1                                                       6 – 13 Pnt.     (10 – 6)
  2.  Herleving Sportief Sint Pauwels U7
  3.  Terneuzense Boys M2
  4.  FC Axel M2                                                       6 – 8 Pnt.        (9 – 6)
  5.  R.K.V.V. Koewacht M1
  6.  Terneuzense Boys M1
  7.  H.V.V. ’24 M1

        

Uitslagen FC Axel M1 en FC Axel M2:

 

Herleving Sportief Sint Pauwels U7  - FC Axel M1     5 – 2                       
Terneuzense Boys M2 – FC Axel M2                           3 - 2          

FC Axel M1 – H.V.V.’24 M1                                           1 – 0                                                                FC Axel M2 – H.V.V.’24 M1                                           1 - 1

FC Axel M1 – R.K.V.V. Koewacht M1                           3 – 0       
R.K.V.V. Koewacht M1 -   FC Axel M2                          1 - 3      

FC Axel M1 – Terneuzense Boys M2                           2 – 1   
Herleving Sportief Sint Pauwels U7  - FC Axel M2     1 - 0

FC Axel M1 – Terneuzense Boys M1                           2 – 0         
FC Axel M2 – Terneuzense Boys M1                           3 – 0

FC Axel M1 – FC Axel M2                                              0 - 0     
FC Axel M1 – FC Axel M2                                              0 - 0  

 

Wij als trainers willen alle spelertjes bedanken voor hun inzet en enthousiasme en veel succes wensen in het volgend seizoen in de F pupillen!

EINDE SEIZOEN 2014/2015.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!