FC AXEL 1 PAKT DE WINST BIJ SV NIEUWDORP 1, 1-3!

Datum

19 januari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 19 januari 2019. In de eerste wedstrijd na de winterstop pakt FC Axel 1 een belangrijke 1-3 overwinning in en tegen Nieuwdorp! Na een zeer slechte reeks wedstrijden moest de FC Axel selectie werken aan de voorbereiding op een betere 2e helft van de competitie. Er is gesproken, getraind, een finaleplaats tijdens het soccertoernooi behaald en geoefend tegen Zeelandia Middelburg (2-0 verlies). Ook lijken de neuzen weer in de zelfde richting te staan en zijn Ivo Verstraeten en Pedro Uitdewilligen terug bij de selectie en zijn de geblesseerden Joris Corijn, Siem Gans en keeper Stijn van Drongelen weer fit. Alleen Maik de Wolf en Bart Rijckaert zijn helaas momenteel nog niet beschikbaar. Ook de vele aanwezige FC Axel supporters lieten zien de selectie in deze moeilijke fase te steunen. Kortom, dit alles biedt nieuwe mogelijkheden voor een betere tweede seizoenhelft!
In de eerste helft was het allemaal nog wat onzeker. Er werd hard gewerkt maar er werd binnen het veld veel te weinig gecoacht waardoor er misverstanden ontstonden of verkeerde keuzes werden gemaakt. Al in de vijfde minuut belande een schot van SV Nieuwdorp boven de kansloze Stijn van Drongelen op de onderkant van de lat. Het fysiek sterke SV Nieuwdorp had het betere van het spel. FC Axel kon hier na 20 minuten spelen slechts een kopbal op de lat van Urmalon Martis tegenover stellen. In de 25e minuut kopte de vrij gelaten Teun Rentmeester uit een hoekschop hard raak, 1-0. Dit doelpunt gaf aan dat de dekking beter verzorgt moest worden. 1-0 was tevens de ruststand.
In de tweede helft een beter FC Axel. Er zat meer lijn in het spel en FC Axel bleek conditioneel in orde. SV Nieuwdorp was met de lengte in hun ploeg alleen nog gevaarlijk bij een aantal hoekschoppen. Echter, dit leverde geen resultaat op. In de 61e minuut kopte Ivo Verstraeten een perfecte voorzet van Shurandall van Uytrecht fraai binnen, 1-1. FC Axel ging op zoek naar de winst. In de 88e minuut werd Ibrahim Eryürük op rechts prima vrijgespeeld, hij maakte geen fout en schoot de bal diagonaal langs de doelman in de verste hoek, 1-2. In de 90e minuut paste Urmalon Martis op de lopende Joris Corijn. Hij wist hier alleen voor de doelman wel raad mee en schoof de bal in het doel, 1-3.
Hopelijk is dit het begin voor een goede tweede competitiehelft. Plezier in het spelletje, goed trainen, zorgen dat men fit is en conditioneel de wedstrijden aankan en elkaar steunen en versterken. Dan is dat met deze selectie zeer zeker mogelijk!