1 - 4

DBGC 1

2e klasse E

6 oktober 2018 14:30

Zaterdag 6 oktober 2018. FC Axel 1 speelde in de derde wedstrijd van de competitie thuis tegen DBGC uit Oude Tonge. DBGC was duidelijk naar Axel gekomen om punten mee naar huis te nemen. Vanaf de eerste minuut dicteerde DBGC de wedstrijd. Het maakte bovendien handig gebruik van de snelle behendige spitsen Sep en van Es. FC Axel daarentegen kon geen lijn in het aanvalsspel krijgen en bleek dan ook machteloos. In de 17e minuut werd de bal door DBGC achter de FC Axel verdediging gespeeld. De verdedigers werden op snelheid geklopt. Jeroen Sep tilde de bal bekwaam over de uitkomende doelman Stijn van Drongelen, 0-1. Ook FC Axel beschikt over razendsnelle spitsen, echter, zij worden nauwelijks in de diepte aangespeeld. Na de rust een strijd met veel inzet maar aan beide zijden veel onnodig balverlies. Ook fysiek moest FC Axel het onderspit delven tegen de stevige DBGC-spelers. In de 59e minuut was het opnieuw raak Lars van Es verraste opnieuw de verdediging en schoot de 0-2 binnen. FC Axel probeerde wat meer naar voren te spelen. Urmalon Martis wist in de 78e minuut de aansluitende treffer te maken door in een scrimmage de bal achter de DBGC doelman te schieten, 1-2. FC Axel ging op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg het deksel op de neus. Lars van Es maakte handig gebruik van de geboden ruimte en bracht de marge van twee doelpunten weer terug, 1-3. Tijdens het wanhoopsoffensief van FC Axel maakte Jeroen Sep gebruik van de geboden ruimte en scoorde  de 1-4 en bekroonde hiermee zijn goede spel.

OOK BIJ FC AXEL WAS HET DE DAG VAN DE SCHEIDSRECHTER!
De scheidsrechters die vandaag bij FC Axel actief waren werden extra in het zonnetje gezet en mochten uit handen van secretaris Saskia van Loon een heerlijke versnapering in ontvangst nemen.