Datum

20 oktober 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 20 oktober 2918. FC Axel 1 speelde tegen Tholense Boys een prima wedstrijd. Zeker de eerste helft was FC Axel heer en meester.  Als de gecreëerde mogelijkheden benut waren was de wedstrijd al in de rust beslist geweest. Nu bleef de stand haperen op 0-2.
Vanaf de start nam FC Axel het initiatief en drong met goed verzorgd voetbal Tholense Boys op de eigen helft. Dit leverde al direct enkele mogelijkheden op welke onbenut bleven. Het duur de tot de 20e minuut alvorens Urmalom Martis op snelheid de verdediging te snel af was en de bal keurig over de uitgelopen doelman David Niepce lichte, 0-1. Even later speelde Joris Corijn zich knap vrij maar zijn inzet ging net voorlangs het doel naast. FC Axel beheerste de wedstrijd en kreeg nog enkele mogelijkheden op meer. In de 38 minuut mocht Maik de Wolf een vrije trap nemen op 30 meter, schuin van het doel. Hij bracht de bal hoog in het doelgebied en verraste doelman Niepce, die de bal over zich  heen tegen het net zag stuiten, 0-2. FC Axel verzuimde om de wedstrijd definitief te beslissen. In de 41e minuut mocht Tholense Boys de eerste kans van de eerste helft noteren. De inzet, op een voorzet vanaf links werd hoog over het doel van Stijn van Drongelen geschoten. Ruststand 0-2.
In de tweede helft speelde de strijd hoofdzakelijk op het middenveld af. Ook toen waren de schaarse mogelijkheden voor FC Axel. Tholense Boys kon geen gevaar stichten voor het doel van Stijn van Drongelen. Zeker toen Roel de Nijs rood kreeg, na een charge op de benen van Bart Rijckaert, werd het steeds lastiger. Ook FC Axel beperkte zich tot het controleren van de wedstrijd en kon zich, op een mogelijkheid voor Joris Corijn na, toen hij net niet bij een goede voorzet van links kon om binnen te tikken, geen echte kansen meer creëren. In de 90e minuut schoot de tot dan toe onzichtbare Koen Nieuwkoop de bal in de kruising en bepaalde de eindstand dik verdiend op 1-2.