Terneuzense Boys 1

1 - 0

2e klasse E

16 maart 2019 14:30

Zaterdag 16 maart 2019. De teleurstelling bij FC Axel was groot na afloop van de derby Terneuzense Boys 1 - FC Axel 1. De wedstrijd werd gespeeld met een harde zijwind over het gladde veld. FC Axel ging het beste om met de omstandigheden, hield de bal laag en trok het initiatief naar zich toe. Al in de tweede minuut kwam Joris Corijn alleen voor de keeper maar zijn inzet belande naast het doel. FC Axel creëerde nog een aantal goede kansen maar zag geen kans deze te verzilveren. Terneuzense Boys kon In de 40e minuut juichen toen een vrije trap van Bart van Fraeyenhove door Stijn van Drongelen werd gekeerd. De afgeslagen bal viel voor de voeten van Bart Hamelink, die hard de 0-1 binnenschoot. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft ging aanvankelijk gelijk op maar het laatste half uur trok een feller FC Axel het initiatief naar zich toe en ging op zoek naar de gelijkmaker. Dit leverde wel een aantal goede mogelijkheden op maar men had geen geluk en helaas geen resultaat.
Het is voor FC Axel 1 nu zaak om uit deze slechte positie te komen. Dit kan alleen door goed te trainen, allemaal iets extra’s te geven en elkaar positief te coachen!