FC AXEL 1 VERLIEST UIT MET 2-1 VAN NSVV.

NSVV 1

2 - 1

2e klasse E

24 november 2018 14:30

Zaterdag 24 november 2018. Zonder een vijftal vaste basiskrachten speelde FC Axel in Numansdorp tegen het sterke NSVV. Tegenover de met blessures kampende afwezigen stond, na een lange revalidatie,  de terugkeer van Siem Gans. Hij speelde een prima wedstrijd. Het team dat aan de wedstrijd begon begreep wat er van hun verwacht werd. FC Axel knokte voor iedere meter en was veel aan de bal. Het sterker geachte NSVV had hier duidelijk moeite mee. Al in de derde minuut leek Urmalon Martis alleen op het NSVV doel af te gaan. Zijn tegenstander struikelde in een poging hem bij te houden. Van veraf oordeelde scheidsrechter Alvares dat er een overtreding gemaakt was en floot de aanval af. Ook NSVV kreeg enkele mogelijkheden maar bracht de FC Axel verdediging, met aan het hoofd een degelijk keepende Bart Monsieur, niet echt in gevaar. In de 28e minuut mocht Ibrahim Eryürük vanaf 25 meter van het doel aanleggen voor een vrije trap. Hij schoot de bal schitterend en hard buiten bereik van de doelman Kruithof in de bovenhoek, 0-1.
De voorsprong was van korte duur. Een misverstand in de FC Axel verdediging bracht Lorenzo Pengel in een kansrijke positie. Hij faalde niet en liet Bart Monsieur kansloos en bracht de stand op 1-1.
Ook In de tweede helft hield FC Axel de controle. Natuurlijk probeerde NSVV de winst naar zich toe te trekken, maar FC Axel stond goed en speelde kort en fel op de man. NSVV kreeg wel enkele mogelijkheden maar er werd knap verdedigend werk geleverd. In de 58e minuut werd de ver doorgedrongen Stijn Verstraeten in het strafschopgebied aangetikt en ten val gebracht. Niets aan de hand beoordeelde de scheidsrechter. Uit het niets viel in de 73e minuut de 2-1. Maik de Wolf gleed ongelukkig weg en de attente Lorenzo Pengel kon ongehinderd de bal langs de kansloze Bart Monsieur schieten. FC Axel probeerde een gelijk spel uit het vuur te slepen maar kreeg weinig ruimte van NSVV. In blessuretijd werd Uramlon Martis binnen de zestien aangetikt maar ook nu wuifde scheidsrechter Alvares dit, tot genoegen van NSVV, weg.
Het was een lust om FC Axel te zien spelen. Elkaar coachend, hard werkend en waar mogelijk voetballende oplossingen te zoeken. Jammer dat de sterke en snelle Urmalon Martis nog te weinig wordt bereikt. Te veel zijn, als de diepte wordt gezocht, de passes te kort en te gemakkelijk te verdedigen. Wanneer de ballen achter de verdediging vallen is Urmalon niet te houden!
Als FC Axel ook de volgende wedstrijden zo weet te spelen als tegen NSVV gaat dit zeker punten opleveren.
Onze fotograaf Co was gisteren verhindert dus vandaag helaas geen foto’s.