Nieuwdorp 1

2e klasse E

23 maart 2019 14:30

Zaterdag 23 maart 2019. FC Axel 1 speelde een directe degradatiewedstrijd tegen SV Nieuwdorp.
FC Axel pakte de winst en zet daarmee SV Nieuwdorp op een achterstand van 8 punten en klimt tevens enkele plaatsen naar boven.
Beide ploegen zagen geen kans om behoorlijk voetbal op het veld te leggen. Te veel slordig balverlies.
FC Axel kreeg al in de eerste minuut een strafschop te nemen. Een ingeschoten bal belande op de arm van een SV Nieuwdorp verdediger en scheidrechter Labeur oordeelde strafschop. Dit buitenkansje werd voortreffelijk benut door Ibrahim Eryürük. In het verloop van de eerste helft had FC Axel wat meer balbezit maar te dikwijls kwam de eindpass niet goed aan waardoor er weinig goede mogelijkheden te noteren viel. Ruststand 1-0.
Ook in de tweede helft probeerde twee hardwerkende teams er wat van te maken. FC Axel deed het iets beter dan SV Nieuwdorp en wist dit in de score tot uiting te brengen. In de 49e minuut wist de vrijgespeelde Ivo Verstaeten doelman Leon de Goffau met een schuiver in de hoek te passeren. Van SV Nieuwdorp was weinig te vrezen en als ze dan al een dreigend doorkwamen voorkwam de FC Axel verdediging onder leiding van Stijn van Drongelen erger. In de 76e minuut werd Urmalon Martis onrechtmatig in het strafschopgebied neergelegd. Opnieuw wist Ibrahim Eryürük met de gegeven strafschop wel raad bepaalde beheerst de eindstand, 3-0.
Volgende week speelt FC Axel 1 in Bruinisse tegen Bruse Boys.