Datum

29 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 29 september 2018. FC Axel speelde in de tweede competitiewedstrijd in Zierikzee tegen MZC’11. FC Axel ging zeer voortvarend van start en zette MZC’11 met goed verzorgd combinatiespel direct onder druk. Dit leverde al in het eerste kwartier enkele uitstekende mogelijkheden op. Ook verdedigend stond het goed en op het middenveld heerste FC Axel! Toch duurde het tot de 25e minuut voordat er een doelpunt viel. Echter, de inzet van Joris Corijn werd op advies van de assistent-scheidsrechter afgekeurd. In de daarop volgende minuut volgde de herkansing. Tim de Feijter stuurde Urmalo Martis op rechts de diepte in. Zijn perfecte voorzet werd door Joris Corijn hard tegen de touwen geschoten, 0-1. FC Axel had MZC’11 stevig in de greep. Dit leverde in de 32e minuut een tweede doelpunt op. Urmalon Martis draaide zich op de achterlijn knap vrij van zijn bewaker en schoot de bal vanuit een schuine hoek hard achter de MZC’11 doelman, 0-2. MZC’11 wist hier nauwelijks iets tegenover te zetten. In de 38e minuut was de wedstrijd vrijwel beslist. Ibrahim Eryürük speelde  Joris Corijn op rechts aan en zijn geplaatste voorzet werd door Urmalon Martis in het dak van het MZC’11 doel geschoten, 0-3.
Na de hervatting kreeg het jonge MZC’11 meer speelruimte van FC Axel. Dit leverde echter, met uitzondering van een schot op de lat, geen goede mogelijkheden voor de ploeg uit Zierikzee op. De wedstrijd dreigde als de bekende nachtkaars uit te gaan. In de slotminuten lieten de invallers Roy van Ham en Dylan Heinis zich gelden. Eerst stoomde Dylan Heinis alleen op de MZC’11 doelman af. Helaas speelde hij de bal iets te ver voor zich uit waardoor de kans verloren ging. In de blessuretijd schoot de vrijgespeelde Roy van Ham de bal diagonaal in de benedenhoek en bepaalde daarmee eindstand op 0-4.