2 - 3

Tholense Boys 1

2e klasse E

9 maart 2019 14:30

Zaterdag 9 maart 2019. FC Axel 1 heeft volkomen onnodig de punten cadeau gedaan aan Tholense Boys. De stormachtige wind zat recht over het veld. In deze ambiance bleken de beiden teams niet tot enig acceptabel voetbal te kunnen komen. Wanneer de bal maar enigszins door de lucht werd gespeeld was het maar gissen waar deze terecht kwam. In de eerste helft speelde Tholense Boys met de harde wind in de rug en wist in de 13e minuut een door doelman Stijn van Drongelen verkeerd beoordeelde bal binnen te schuiven. Yoeri Boudou was de doelpuntenmaker 0-1. FC Axel probeerde hier iets tegenover te stellen maar moest tot de blessure tijd wachten. Ibrahim Eryürük mocht vanaf de rechterzijlijn een vrijetrap trap nemen. De door de wind gedragen bal viel over de kansloze doelman via de binnenkant van de paal in het doel, 1-1. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft wist FC Axel de verdediging van Tholens Boys onder druk te zetten. Dit leverde in de 63 minuut een doelpunt op toen Ivo Verstaeten de vrijstaande Urmalon Martis wist te bereiken. Hij wist hier wel raad mee en zette FC Axel 1 op een 2-1 voorsprong. FC Axel probeerde de druk op het doel van Tholense Boys te verhogen. Dit had geen resultaat. Sterker nog, de doelpunten vielen aan de andere kan van het veld. Doelman Stijn van Drongelen werd tot tweemaal toe verrast door hoge dwarrelende ballen en mocht beide keren de bal uit het net rapen. De doelpunten kwamen namens Tholense Boys op naam van Lennart Marsman (71e minuut 2-2) en Roel de Nijs ( (83e minuut 2-3). FC Axel 1 bleef met de kater achter en zal zich moeten opladen voor de derby van komende week bij Terneuzense Boys.