ST Oostkapelle/Domburg 1

2 - 3

2e klasse E

13 oktober 2018 14:30

Zaterdag 13 oktober 2018. FC Axel 1 speelde, in de nieuwe rode Errea uitshirts in en tegen Oostkapelle. Oostkapelle schoot fel uit de startblokken en verraste een te slap beginnend FC Axel. Dit leverde in de eerste minuten al een aantal vrije trappen op net buiten het strafschopgebied en enkele hachelijke momenten voor het FC Axel doel. In de 9e minuut leverde dit een doelpunt op. Een vrije trap op 25 meter werd van schuin voor het doel door Wouter Verduijn hard onder in de korte hoek langs de muur geschoten. De overigens goed keepende Stijn van Drongelen liet zich hierbij verrassen en kon de bal uit het net halen, 1-0. De voorsprong was van korte duur. In de 13e minuut speelde Urmalon Martis zich goed vrij en bediende Ibrahim Eryürük op maat. Hij liet doelman Bart van Wuijckhuijse kansloos, 1-1. In de 17e minuut kwam FC Axel op voorspong. Opnieuw Urmalon Martis speelde zich op de achterlijn handig vrij en schoof de bal voor de voeten van Joris Corijn. Hij wist hier wel raad mee en bracht FC Axel op voorsprong, 1-2. In de 37e minuut kreeg Oostkapelle een cadeautje van de scheidsrechter. Shurandall van Uytrecht en aanvaller Sjoerd Verhulst van Oostkapelle liepen beiden naar een afdraaiende bal aan de zijkant van het strafschopgebied en kwamen ongelukkig met elkaar in botsing (zie foto). Gezien het postuur van Shurandall was de Oostkapelle speler kansloos en kwam bij de botsing ten val. De scheidsrechter zag hier een strafschop in. Deze werd feilloos benut door opnieuw aanvoerder Wouter Verduijn, 2-2. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft was er een gelijk opgaande strijd waarbij beide ploegen niet tot hoogstaand voetbal kwamen. In de 61e minuut kreeg Oostkapelle in een scrimmage voor het doel via Arjen Pattenier en Thomas Hogeweg tot twee keer toe de kans om te scoren. Echter, even zoveel keer wist Stijn van Drongelen zijn doel schoon te houden. Ook Joris Corijn kreeg nog een goede mogelijkheid toen hij een terugspringende bal van de doelman van Wuijckhuise over het doel schoot. Dezelfde Joris Corijn besliste in de 86e minuut de wedstrijd. Hij speelde zich schitterend vrij en lifte de bal over de uitkomende van Wuijckhuise (zie foto’s) binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 2-3. FC Axel had met deze uitslag beslist niet te klagen maar nam de punten wel mee naar Axel!