WINST FC AXEL 1 IN SPECTACULAIRE WEDSTRIJD TEGEN DBGC 1, 4-6

Datum

18 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 18 mei 2019. FC Axel 1 speelde de voorlaatste competitiewedstrijd in Oude Tonge tegen DBGC. FC Axel 1 kwam in de 11e minuut via Roy van Ham op een 0-1 voorsprong. In de 27e minuut zette Jeroen Schep de 1-1 op het scorebord. Binnen 3 minuten liep DBGC via Thijs Tromp en Tim Mackloet uit naar een 3-1 voorsprong. FC Axel toonde veerkracht. In de 41 minuut bracht Ivo Verstraeten, op aangeven van Marco Plasschaert FC Axel terug in de wedstrijd, 3-2. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft was FC Axel heer en meester. Ivo Verstaeten scoorde er lustig op los. Eerst scoorde hij in de 49e minuut de gelijkmaker, 3-3. In de 50e minuut werd Ivo Verstraeten door doelman Mark Stroom onreglementair neergelegd in het strafschopgebied van DBGC. Scheidsrechter Ngoumout was onverbiddelijk en gaf rood en een penalty. DBGC moest verder met 10 man. Ivo Verstraeten verzilverde de penalty en bracht FC Axel op voorsprong 3-4. In de 65e minuut was het wederom Ivo Verstraeten die voor de 4e keer het doel van DBGC wist te vinden en de voorsprong van FC Axel verder uitbouwde naar 3-5. Marco Plasschaert maakte er in de 79e minuut 3-6 van en in de laatste minuut wist Thijs Tromp de schade voor DBGC nog wat te beperken en bepaalde de eindstand op 4-6. Een belangrijke overwinning voor FC Axel dat nu met 27 punten op de 4e plaats van onderen in de rangschikking staat, gelijk met Krabbendijke maar met een veel beter doelsaldo.