VERDIENDE 1-0 WINST VAN FC AXEL 1 OP MZC’11

1 - 0

MZC'11 1

2e klasse E

16 februari 2019 14:30

Zaterdag 16 februari 2019. FC Axel 1 speelde geen oogstrelend voetbal maar was in de eerste helft voornamelijk op de helft van MZC’11 te vinden. De ploeg uit Zierikzee trok zich terug en was duidelijk voor één punt naar Axel gekomen. FC Axel zag in de eerste helft geen kans om een bres in de MZC’11 verdediging te slaan, waarin de sterk keepende doelman Mike Bakker een degelijke sluitpost was.
Ruststand 0-0.
Na de rust verhoogde FC Axel de druk op het MZC’11 doel. Dit leverde een aantal aardige kansen op. In de 63 minuut wist Ivo Verstraeten dan toch het verlossende doelpunt te maken, 1-0. MZC’11 probeerde wat meer druk te zetten maar dit leverde weinig goede mogelijkheden op. De beste kans was nog voor FC Axel toen Joris Corijn alleen op de doelman af mocht gaan. Helaas verdween zijn inzet net naast het MZC’11 doel. In blessuretijd was er een stevig een op een duel in het strafschopgebied van FC Axel. De goed opgestelde scheidsrechter van Rijswijk besliste “geen overtreding” en gaf FC Axel een doelschop. Jammer dat FC Axel in tweede helft tegen een paar onnodige gele kaarten aanliep. Het team en de supporters waren blij met de zwaar bevochten, maar dik verdiende, 1-0 overwinning!
De competitie in de tweede klasse E is bijzonder spannend. FC Axel 1 staat nu, na 3 gewonnen wedstrijden op rij, Staat het team met 19 punten uit 15 wedstrijden op plaats 7. SV Nieuwdorp staat op de laatste plaats en heeft slechts 5 punten minder!