Datum

30 november 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 30 november 2019 speelde FC Axel de thuiswedstrijd tegen het sterke Nieuwenhoorn. Nieuwenhoorn staat op de eerste plaats in de stand van de 2e klasse E van het zaterdagamateurvoetbal met 24 punten uit 9 wedstrijden en wordt dan ook gezien als titelkandidaat. FC Axel staat voorlaatste in de rangschikking met 3 punten uit 9 wedstrijden en mist Urmelon Martis die nog steeds last heeft van een hardnekkige blessure. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Roel Kenson begonnen beide teams aan de wedstrijd. Nieuwenhoorn zette al direct de toon; in de 2e minuut van de wedstrijd kwam het al op voorsprong door een doelpunt van Dimitri Gomes. In de 4e minuut bouwde Nieuwenhoorn de voorsprong verder uit door een doelpunt van Christiaan Dabaghian. Het relatief jonge FC Axel bleek niet opgewassen tegen Nieuwenhoorn, maar liet het hoofd niet hangen. Het team van trainer Jeroen van den Broeke bleef niet bij de pakken neerzitten en vocht voor elke centimeter. FC Axel kreeg zelfs ook nog enkele goede kansen om te scoren. In de 26e en 35e minuut bouwde Nieuwenhoorn de voorsprong verder uit naar 0-4 door doelpunten van Melvin Winterberg en Jeffrey Burger. Bij rust was de stand 0-4.
In de 70e minuut van de wedstrijd was het opnieuw Melvin Winterberg die 0-5 op het scorebord liet noteren. In de 72e minuut redde Wouter Verbraeken de Axelse eer en bracht de stand op 1-5.
In de 77e en 87e minuut bepaalde Nieuwenhoorn de eindstand op 1-7 door goals van Jeffrey Burger en Daniel Dijksman. Volgende week speelt FC Axel de uitwedstrijd tegen Serooskerke.