2e klasse E

18 januari 2020 14:00

Scheidsrechter

J. (Josephe) Ngoumout

Zaterdag 18 januari 2020 speelde FC Axel 1 thuis de inhaalwedstrijd tegen V.V. De Meeuwen uit Zoutelande. De eerste helft ging min of meer gelijk op. Beide teams kregen kansen maar tot scoren kwam het niet en van goed voetbal was ook geen sprake. Echter 1 minuut voor het rustsignaal was het Michael Christina die Axel op een 1-0 voorsprong bracht. Uit een onmogelijke hoek wist Michael Christina de bal in het doel te draaien. Doelman Jesse Kerkhove was kansloos. Na rust probeerde De Meeuwen wat meer druk te zetten maar het lukte niet om op gelijke hoogte te komen. Rond de 70e minuut raakte zowel Ronald Bakker als Rowdy Hooi geblesseerd en werden respectievelijk vervangen door Boaz Buijze en Wouter Verbraeken. De moegestreden Urmelon Martis werd gewisseld voor Maik de Wolf. In de 78e minuut bouwde FC Axel de voorsprong verder uit. Opnieuw was het Michael Christina die de 2-0 op het scorebord bracht. Vanaf de middellijn ging hij alleen op doelman Jesse Kerkhove af, die op dat moment wat ver voor het doel stond. Met een lange schuiver tikte Christina de bal moeiteloos binnen. De wedstrijd leek gespeeld en de eerste overwinning een feit. Het venijn zat zoals zo dikwijls het geval is ook dit keer in de staart. In de 86e minuut maakte invaller Yannick Melis de aansluitingstreffer 2-1. De Meeuwen rook nog kansen en ging op zoek naar de gelijkmaker. FC Axel sloot de gelederen en hield goed stand. De eerste overwinning was een feit en FC Axel staat nu op zes punten in de 2e klasse E.