2 - 2

DBGC 1

2e klasse E

28 september 2019 14:30

Zaterdag 28 september 2019. Al in de 2e minuut van de wedstrijd kreeg FC Axel een uitstekende kans. Rowdy Hooi ving een door de DBGC doelman slecht wegegewerkte bal op. Zijn inzet van 25 meter verdween net naast het verlaten doel. Er ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd met wisselede kansen voor de beide doelen.  Het jonge FC Axel team stond duidelijk beter dan vorige week. Maar kan met het huidige potentieel nog veel groeien. Vooral tactisch gezien moeten er nog wel wat stappen gemaakt worden. Ook de onderlinge coaching in het veld moet beter worden. In de 35e minuut opende Ralph Bakker op rechts en kwam FC Axel via Michael Cristina op 1-0. Kort daarna belande een schot van DBGC op de paal naast de sterk keepende Bart Monsieurs. Rust 1-0. In de 56e minuut speelde Jeroen Sep zich knap vrij en scoorde 1-1. FC Axel kreeg het even moeilijk maar wist een achterstand te voorkomen. In de 72e minuut kopte Shurandall van Uytrecht een voorzet van links hard en onhoudbaar binnen, 2-1. Kort voor dit doelpunt werd een inzet van Michael Cristina met het nodige geluk door de doelman  voorkomen. FC Axel kwam beter in de wedstrijd. Vooral de ingevallen Bryan Vervaet stichtte vanuit het middenveld voortduren gevaar richting het DBGC doel. Er werd gekozen om de score uit te breiden. Op zich een goed streven, maar dit ging ten koste van de verdediging. Jeroen Sep wist hiervan te profiteren en scoorde in de 78e minuut, de overigens verdiende, gelijkmaker. Eindstand 2-2.