2e klasse E

26 oktober 2019 14:30

Scheidsrechter

C.P. (Niels) Felix

Zaterdag 26 oktober 2019 speelde FC Axel 1 de thuiswedstrijd tegen MZC’11 uit Zierikzee. MZC’11 staat met 10 punten uit 5 wedstrijden op een derde plaats in de rangschikking van de 2e klasse E. FC Axel daarentegen staat op de 12e plaats met 2 punten uit 5 wedstrijden. FC Axel kan de punten goed gebruiken en is er alles aan gelegen om deze wedstrijd winnend af te sluiten.
Na het fluitsignaal van scheidsrechter de heer Felix beginnen beide teams aan de wedstrijd. MZC’11 neemt duidelijk het initiatief en is eigenlijk heel de wedstrijd de bovenliggende partij. De spelers van FC Axel werken hard en weten lange tijd de nul de houden. In de 35e minuten wordt het druk in het strafschopgebied van FC Axel en in een scrimmage voor het doel is het Martijn Backx die de bal achter doelman Bart Monsieurs weet te werken, 0-1. FC Axel lijkt even aangeslagen, gaat op zoek naar de gelijkmaker en krijgt zelfs enkele kansen. De verdediging van MZC’11 houdt goed stand en bij rust is de stand nog 0-1. De tweede helft geeft een zelfde beeld te zien. Het voetbal speelt zich voornamelijk af op de helft van FC Axel en na een aanval van MZC’11 is het opnieuw Martijn Backx die in de 60e minuut van de wedstrijd de voorsprong van MZC’11 verder uitbouwt naar 0-2 dat tevens de eindstand is. De competitie duurt nog lang en het relatief jonge in opbouw zijnde team van FC Axel heeft de komende maanden nog voldoende gelegenheid zich verder te ontwikkelen en FC Axel uit de gevarenzone te houden. Volgende week speelt FC Axel de uitwedstrijd tegen SSV’65.