Yerseke 1

2e klasse E

12 oktober 2019 14:30

FC Axel verliest fors van Yerseke.

Zaterdag 12 oktober 2019. Al in de eerste minuut krijgt Yerseke de kans om op voorsprong te komen. Een schot van Guus de Leeuw gaat maar net over. Gedurende de gehele wedstrijd is Yerseke de bovenliggende partij. In de 11e minuut komt Yerseke op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Arjen Dingemanse na voorbereidend werk van Remco van Tiggele. FC Axel gaat op zoek naar de gelijkmaker en krijgt enkele goede kansen, maar een doelpunt blijft uit.
In de 44e minuut is het Eys Murre die Yerseke op een 0-2 voorsprong brengt, hetgeen tevens de ruststand is.
In de 2e helft geeft het wedstrijdverloop een zelfde beeld te zien. In de 58e minuut is het Rick Kramer die na voorbereidende werk van wederom Remco van Tiggele de stand op 0-3 brengt. FC Axel laat het hoofd niet hangen en probeert het tijd te keren. Maar het nog relatief jonge in opbouw zijde team is niet opgewassen tegen fysiek sterkere Yerseke. In de 64e komt Yerseke op een 0-4 voorsprong door een doelpunt van Arjen de Koeijer en in de 76e minuut is het Guus de Leeuw die de eindstand bepaald op 0-5. Volgende week speelt FC Axel de uitwedstrijd tegen Walcheren.