ST Oostkapelle/Domburg 1

4 - 0

2e klasse E

10 oktober 2020 14:30

Zaterdag 10 oktober 2020 speelde FC Axel de vierde competitiewedstrijd van het seizoen 2020/2021 uit bij ST Oostkapelle/Domburg op sportpark Duinhelm in Oostkapelle. Ook deze wedstrijd werd als gevolg van de door de overheid ingevoerde maatregelen om het coronavirus onder controle te houden, zonder publiek gespeeld. Na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Simonse begonnen beide teams aan de wedstrijd. FC Axel mist nog steeds een aantal spelers als gevolg van hardnekkige blessures en staat voorlaatste in de rangschikking van de 2e klasse E met 1 punt uit 3 wedstrijden. Oostkapelle daarentegen staat op een tweede plaats in de rangschikking en wordt getipt als mogelijke kampioenskandidaat. Het eerste kwartier van de 1e helft gaf FC Axel goed partij en waren beide teams in feite aan elkaar gewaagd. Echter in de 17e minuut kwam Oostkapelle op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Maarten Hazelaar die uit een aanval de bal via de paal binnen schoot. Oostkapelle kwam nu goed in de wedstrijd en zette steeds meer druk op het doel van FC Axel en in de 29e minuut bouwde Oostkapelle de voorsprong verder uit. Uit een voorzet van Remco van Welsum tikte Levi Mombarg de 2-0 binnen. Doelman Bart Monsieurs was kansloos.

Bij rust was de stand 2-0.

De tweede helft werd nagenoeg volledig in de regen gespeeld, die af en toe met bakken uit de hemel kwam. Oostkapelle kreeg nog voldoende kansen om de voorsprong verder uit te breiden maar de verdediging onder aanvoering van doelman Bart Monsieurs – die nog een aantal goede reddingen verrichtte – hield goed stand. In de 85e minuut kreeg Oostkapelle nog een penalty toegekend, die werd verzilverd door Jochem Hazelaar. In blessuretijd bracht Oostkapelle de eindstand nog op 4-0 door een doelpunt van Bas van der Wel. Een verdiende overwinning voor Oostkapelle.