Hogeweg 15
4401BT
YERSEKE
tel. 0113-404066

Zaterdag 6 november 2021 speelde FC Axel 1 de uitwedstrijd tegen Yerseke. Yerseke zit de laatste weken in een flow. Zaterdag 23 oktober 2021 werd thuis met 6-2 gewonnen van SSV’65 en vorige week werd uit DBGC verslagen met 0-5. FC Axel daarentegen verloor de laatste 2 wedstrijden en was gebrand op een overwinning. De langdurige afwezigheid van een aantal vaste basisspelers als gevolg van blessures speelde het team van trainer David Destorme ook deze wedstrijd weer parten. Het zou dan ook nog een lastige middag worden voor FC Axel.
Onder leiding van scheidsrechter Jos Simonse begonnen beide ploegen aan de wedstrijd op sportpark “Cleijn Moercken”. Het eerste kwartier gingen partijen gelijk op en waren alle kansen nog open. Echter in de 15e minuut schoot Yerseke spits Xander van der Poel op doel, maar doelman Bart Monsieurs wist de bal te blokken. De terugspringende bal rolde echter voor de voeten van Jari Christiaanse die Yerseke op voorsprong zette, 1-0. Yerseke domineerde nu het spel en FC Axel zakte wat weg. In de 22e minuut leek Yerseke de voorsprong verder uit te bouwen; Guus de Leeuw knalde de bal achter doelman Bart Monsieurs maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 27e minuut kreeg de snelle Guus de Leeuw en herkansing en bracht de stand op 2-0 voor Yerseke, dat tevens de ruststand was.
In de 49e minuut van de tweede helft bracht Xander van der Poel uit een voorzet van Guus de Leeuw de stand op 3-0. De honger was nog niet gestild bij Yerseke, opnieuw was het Xander van der Poel die in de 52e minuut raak schoot, 4-0. Nauwelijks 2 minuten later was het Rick Kramer die de 5-0 op het scorebord liet aantekenen. FC Axel had niet veel meer in de melk te brokkelen, wel kreeg FC Axel nog een aantal kansen, maar iedere keer was het “net niet”. In de 76e minuut van de wedstrijd bepaalde Luc van der Jagt de eindstand op 6-0. Een verdiende overwinning voor Yerseke.