FC Axel 1 kampioen na 1-1 tegen SV Nieuwdorp!

Scheidsrechter

Boer (HZ), M. de

Accommodatie

Onbekend

Dinsdag 14 april 2015 speelde FC Axel 1 de kampioenswedstrijd tegen SV Nieuwdorp. Bij een overwinning of een gelijk spel was het kampioenschap binnen! Beide teams begonnen, op het prima bespeelbare veld, uiterst voorzichtig aan de wedstrijd. Na ruim een half uur spelen moest Chiel van Drongelen wegens het maken van een slaande beweging naar een speler van SV Nieuwdorp met een rode kaart van het veld af. FC Axel moest bijna een uur lang verder met 10 spelers. Bij rust was de stand 0-0. In de tweede helft trok FC Axel, ondanks dat ze met één speler minder speelde de wedstrijd meer naar zich toe. In de 49 minuut was het raak. Na een vloeiende combinatie tussen Marco Boeije, Marco Plasschaert en Maik de Wolf was het de laatste die van twintig meter de SV Nieuwdorp doelman kansloos liet, 1-0. In de 73 minuut schoot Urmelon Martis de bal in het doel van SV Nieuwdorp. Scheidsrechter De Boer keurde het doelpunt op advies van de assistent scheidrechter af wegens buitenspel. In de 88e minuut van de wedstrijd bracht Roderiek Gaakeer de stand in evenwicht, 1-1. De spanning bij het talrijke publiek was te snijden. FC Axel speelde de wedstrijd echter rustig uit en zodoende werd de eindstand bepaald op 1-1.  Dit was voor FC Axel 1 voldoende om nog steeds ongeslagen het kampioenschap in de 3e klasse A binnen te halen. Vreugde bij de spelers, trainers, begeleiders, bestuur en de vele supporters. Nadat de spelers trainer Kees Westerweele hadden getrakteerd op een champagnedouche ontving de FC Axel-selectie van de KNVB een herinneringsmedaille en barstte het feest los.