FC Axel 1 speelt met 2-2 gelijk tegen SV Nieuwdorp 1.

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse E

12 september 2015 14:30

Scheidsrechter

Kalmar, L.

Zaterdag 12 september 2015 speelde FC Axel 1 uit tegen SV Nieuwdorp 1. De beginfase was voor een technisch sterker FC Axel. Dit leverde wel wat kansen op maar deze werden jammerlijk gemist.. Het fysiek sterke SV Nieuwdorp loerde slim op mogelijkheden voor snelle uitvallen richting het FC Axel doel. Zoals wel meer gebeurd is het na 32 minuten spelen bij de eerste de beste uitval van Nieuwdorp raak. 1-0. Doelpuntenmaker is Stefan van de Klooster. Tegen de verhouding in wordt het na een foutje van de doelman (die een hoge bal niet goed verwerkt) in de 37e minuut 2-0 via Martijn de Groffau. FC Axel doet er alles aan om de  stugge en fysiek sterke defensie van Nieuwdorp open te breken. Als dat al lukt, dan stuit men op een uitstekende SV Nieuwdorp doelman.

Na de rust, bij een 2-0 stand, trekt FC Axel direct weer het initiatief naar zich toe. Het duurt echter tot de zestigste minuut voordat Urmalon Martis zich knap vrij speelt en de 2-1 binnenschiet.  Het is nog tot de tachtigste minuut wachten op de verdiende gelijkmaker. Deze wordt door Marco Plasschaert knap bij de tweede paal ingekopt. FC Axel probeert nog de volle winst te pakken maar het  moegestreden Nieuwdorp houdt stand en komt zelfs nog een keer gevaarlijk voor het doel van FC Axel.

Zaterdag 19 september a.s. speelt FC Axel 1 thuis tegen VVC’68 uit Halsteren.