FC Axel wint de eerste derby met 2-0 van Terneuzense Boys 1!

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse E

3 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Bat, J. de

Op maandagavond a.s. zend CTV Voetbal ieder uur een verslag van de wedstrijd uit.

Axel, 3 oktober 2015. FC Axel 1 speelde de eerste derby van het seizoen in de 2e klasse E tegen Terneuzense Boys. Als eerbetoon aan de plotseling overleden Ronny van de Velde, oud-voorzitter van zowel V.V. Axel, FC Axel en de Businessclub Vrienden van Axel werd voor de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen. De spelers van FC Axel en van Terneuzense Boys droegen tijdens de wedstrijd een rouwband.
Op een zonnig FC Axel sportpark genoten ruim 600 toeschouwers van een spannende strijd. In een gelijk opgaande eerste helft waren er wat kleine scoringsmogelijkheden voor de beide teams. Het dichts bij een doelpunt was FC Axel toen een vrijetrap van Maik de Wolf boven doelman Rijnberg op de lat terecht kwam. Na een 0-0 ruststand kwam Terneuzense Boys wat sterker uit de kleedkamer. Dit zonder echte kansen te kunnen creëren. In de 64e minuut van de wedstrijd kwam FC Axel op voorsprong door een schitterde kopbal van Danny Aarnoutse, 1-0. Vanaf dat moment was FC Axel de sterkste, won de strijd op het middenveld en was het de uitstekend spelende  Danny Aarnoutse, die het samen met de sterke en snelle Urmalon Martis, de Terneuzense Boys verdediging aan het wankelen bracht. En opnieuw was het Danny Aarnoutse die in de 85e minuut van de wedstrijd FC Axel, na goed voorbereidend werk van Stefan van den Broeke, de stand op 2-0 bracht. Dit was tevens de verdiende einduitslag.
Kijk voor meer foto’s van FC Axel 1 – Terneuzense Boys 1 op www.ziezeeland.nl en op deze website op Interactief (foto’s onderaan)