Mannen zaterdag, 1, 2e klasse E

10 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Quinten, J.J.L.W.

Zaterdag 10 oktober 2015. In de uitwedstrijd in en tegen Hellvoetsluis moest een hard werkend FC Axel alle zeilen bijzetten om de wedstrijd met 0-1 winst af te sluiten. Een aantal vaste krachten voor de basis moesten zich met verschillende redenen afmelden. Aanvoerder Bart Rijckaert, en de aanvallers Danny Aarnoutse, Urmalon Martis en Ivo Verstraeten konden niet spelen. Ook Stefan van den Broeke moest na ruim een half uur spelen geblesseerd van het veld. De eerste helft ging gelijk op maar leverde voor beide teams weinig goede kansen op. Totdat in  de 38e minuut Maik de Wolf een hoekschop moest nemen. De bal viel rand zestien meter voor de voeten van Nick van de Velde welke de hoog opspringende bal met een halve omhaal hard in de bovenhoek schoot en daarmee de 0-1 op het bord zette! Nog even leek er een volgende blessure te vallen toen doelman Mitchell Braafhart na een luchtduel hard met zijn hoofd op het kunstgrasveld terecht kwam. De schade bleek mee te vallen en hij kon blijven staan.
In de tweede helft probeerde Hellevoetsluis de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zij hadden duidelijk moeite om het spel te maken. De verdediging, met aan het hoofd de uitstekend keepende Mitchell Braafhart, hield het doel schoon. FC Axel knokte voor iedere meter en dit leverde nog de beste kans op voor FC Axel, toen Chiel van Drongelen alleen op doelman Deshney Hoornweg af mocht gaan. De doelman wist de 0-2 knap te voorkomen. Gezien het spelbeeld van de tweede helft was een gelijkspel zeker een juiste weergave van deze sportieve wedstrijd geweest.