Mannen zaterdag, 1, 2e klasse E

17 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Pater, G.J. de

Zaterdag 17 oktober 2015. FC Axel 1 speelde de thuiswedstrijd tegen De Meeuwen uit Zoutelande. FC Axel zette vanaf het begin veel druk op het middenveld en verdediging van de tegenstander. De Meeuwen had het hier best moeilijk mee maar probeerde wel steeds om onder de druk uit te komen. Hierdoor ontstond er een prima en voor de toeschouwers aantrekkelijke wedstrijd. Dat FC Axel de gevaarlijkste ploeg was bleek uit het aantal mogelijkheden die er kwamen. In de 32e minuut was het raak toen aanvoerder Bart Rijckaert een goed opgezette aanval van schuin voor het doel hard in de bovenhoek schoot. De overigens uitstekend kepende doelman Milan Tevel had hierbij geen schijn van kans. De Meeuwen liet zich niet onbetuigd en kwam enkele keren gevaarlijk voor het doel van de, eveneens uitstekend kepende, Mitchell Braafhart. Bij rust was de stand 1-0. In de tweede ging FC Axel sterk van start en dit leverde in de 61e minuut een 2-0 voorsprong op toen Dennis le Feber de verdediging van De Meeuwen verraste. Nadat er bij De Meeuwen twee verse krachten in het veld waren gebracht werden ze wat gevaarlijker en moest FC Axel even alle zeilen bijzetten. In de 75e minuut leek De Meeuwen de aansluitende treffer te krijgen, echter het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. FC Axel nam het heft weer in handen en in de slotminuten bekroonde Marco Plasschaert zijn goede spel met een fraai doelpunt. Hij bepaalde daarmee de eindstand verdiend op 3-0. De eerste periode was binnen en dat werd dan ook gepast gevierd!