31 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Schenkels, J.P.A.A.

Zaterdag 31 oktober 2015 speelde FC Axel 1 in Lage Zwaluwe de uitwedstrijd tegen Zwaluwe 1.
De wedstrijd eindigde zoals deze begonnen was in een 0-0 eindstand. Met name de verdedigingen van beide teams wonnen het van de aanvallers. Zwaluwe wilde kost wat kost niet verliezen en speelde voortdurend met veel spelers achter de bal. Ook bij FC Axel stond de verdediging als een huis en gaf vrijwel niets weg en doelman Stijn van Drongelen, die de geblesseerde Mitchell Braafhart op voortreffelijk wijze verving, stond zeer geconcentreerd te keepen. Het enige wapenfeit van Zwaluwe was een bal op de onderkant van de van de lat welke vervolgens terug in het veld sprong. Daar tegenover ging een afstandsschot van Nick van de Velde rakenlinks langs de paal.
FC Axel kon daar aanvallend weinig tegenoverstellen. In de tweede helft was er meer balbezit voor FC Axel waardoor er ook enkele kleine mogelijkheden gecreëerd werden. In de 58e minuut belande er buiten bereik van Stijn van Drongelen weer een bal boven op de lat. In de 76e minuut was het bijna raak, toen een vrije trap van Maik de Wolf (wederom) via de lat terug het veld in sprong. Binnen enkele seconden was het Marco Plasschaert die de bal alweer op de lat kopte. In de slotfase speelde de ingevallen Ghiel van Drongelen zich goed vrij maar voordat hij kon uithalen struikelde hij, op de overigens uitstekende kunstgrasmat en kwam niet meer tot een doelpoging.
Ondanks dat FC Axel meer in balbezit was en de vele ballen op lat, bleven de partijen op een bloedeloze 0-0 steken.