Verdiende zege FC Axel 1 op Zaamslag 1, 3-0.

Scheidsrechter

Nagtegaal, M.J.

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 7 november 2015. FC Axel 1 speelde, onder het oog van zo’n 800 toeschouwers, een uitstekende wedstrijd tegen Zaamslag 1. Nadat de beide teams elkaar in de eerste minuten wat voorzichtig hadden afgetast, zette FC Axel vervolgens veel druk op de verdediging en het middenveld van Zaamslag. Dit leverde wat kleine mogelijkheden op, maar de jonge Zaamslag-doelman Gijs Dekker stond steeds op de juiste plaats. Na ruim twintig minuten spelen werd dezelfde doelman op het verkeerde been gezet, toen een vrijetrap van Maik de Wolf door een Zaamslag-verdediger van richting werd verandert, 1-0.  FC Axel had meer balbezit en had ook regelmatig mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Zaamslag daarentegen kon slecht één keer gevaarlijk worden toe topscoorder Peter Dieleman alleen voor doelman Stijn van Drongelen de bal hoog overschoot. Ruststand 1-0. In de tweede helft was FC Axel heer en meester en leek Zaamslag niet bij machte om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. In de 56 minuut kwam FC Axel via een snel uitgevoerde aanval op de beslissende 2-0. Het doelpunt werd, na een prachtige steekpas van Urmalon Maris, beheerst in de hoek geplaatst door Marco Plasschaert. FC Axel had weinig meer te vrezen van Zaamslag en bouwde de voorsprong via de ingevallen Ivo Verstraeten nog verder uit naar een ruime 3-0 overwinning.

Zaterdag 14 november a.s. speelt FC Axel 1 in Zierikzee tegen de sterke nummer twee MZC’11.

Maandag 9 november wordt er op CTV om 19.05 uur in het programma CTV Voetbal een samenvatting van de wedstrijd uitgezonden. De uitzending wordt deze avond ieder uur herhaald.