Scheidsrechter

Piket, D.

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag 14 november 2015 speelde FC Axel 1 op het nieuwe kunstgrasveld in Zierikzee tegen de nummer twee in de tweede klasse E, MZC’11. Naast de geblesseerde Mitchell Braafhart wat nu ook zijn vervanger Stijn van Drongelen tijdens de donderdagtraining geblesseerd aan de enkel. Youri Bakker, welke tegenwoordig zijn wedstrijden keept in FC Axel 3, mocht hem vervangen. Youri had aan de 5-0 nederlaag zeker geen schuld!
Na een sterk begin van FC Axel trok MZC’11 steeds meer het initiatief naar zich toe. In de 20e minuut scoorde Ingmar Quist de 1-0 binnen. Al na 4 minute was het weer raak, toen topscoorder Ramon Jason een vrije trap loepzuiver in de bovenhoek schoot, 2-0. Kort daarop stond Dennis le Feber oog in oog met doelman Jurgen Schoenmakers. Hij had de kans om FC Axel terug in de wedstrijd te schieten. Echter, zijn schot ging recht in de handen van de keeper. Dit was overigens de enige echte goede mogelijkheid voor FC Axel voor de rust. In de 33e minuut kon Youri Bakker een laag strak schot van Ramon Jason in de hoek maar ternauwernood keren. De terugspringende bal werd vervolgens binnen geschoten door Benjamin Verwey, 3-0.
Ook na de rust een sterk spelend MZC’11 met veel dreiging voor het Axelse doel. Axel wist tot in de slotfase de score verder te beperken. Een lob van Marco Plasschaert ging net over het doel. In de slotfase vergrote MZC’11 de marge naar 5-0, door een doelpunt van Wessel Goud en een doelpunt via een strafschop van Matthijs Hage.