23 januari 2016 14:30

Scheidsrechter

Klerks, M.H.A.M.

Zaterdag 23 januari 2016 speelde FC Axel 1 de eerste competitiewedstrijd van 2016 thuis tegen Nieuwdorp 1.
FC Axel 1 was technisch beter maar trof een hard werkend Nieuwdorp tegenover zich. Ook FC Axel speelde met name in de beginfase fysiek regelmatig tot aan het randje. In de 32e minuut van de wedstrijd opende FC Axel de score door een schitterende kopbal van Ivo Verstraeten, 1-0. Nieuwdorp probeerde de bakens te verzetten maar de beter kansen waren voor FC Axel. Met name de prachtige volley van Danny Aarnoutse op een afgemeten voorzet van Maik de Wolf had een beter lot verdiend. Doelman la Grand ranselde de bal over het doel. In de 40e minuut van de wedstrijd profiteerde Nieuwdorp van de door de FC Axel-verdediging geboden ruimte en spits Martijn de Goffau liet doelman Mitchell Braafhart geen kans, 1-1. Op slag van rust was het Maik de Wolf die zich door de verdediging van Nieuwdorp worstelde en met een schitterend schot de bal in het dak van het doel schoot en daarmee de ruststand op 2-1 wist te brengen.

Na de rust ontspon zich een rommelige wedstrijd en kregen beide ploegen kansen over een weer, maar doelpunten bleven uit. Het duurde tot de blessuretijd voordat Urmelon Martis de eindstand op 3-1 wist te brengen. Hij scoorde het doelpunt nadat hij met een prachtige pas van uitblinker Maik de Wolf de ruimte was ingestuurd om vervolgens doelman la Grand te omspelen en de bal in het lege doel te schuiven.