FC Axel wint met 0-2 in Halsteren van VVC'68!

Scheidsrechter

Gans, D. de

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 27 februari 2016. FC Axel 1 speelde in Halsteren de inhaalwedstrijd tegen het als laatste geplaatste VVC’68. VVC’68 was in 2016 met twee overwinningen begonnen aan een inhaalrace om de degradatie te voorkomen. De wedstrijd in Axel eindigde, na een 0-2 achterstand in een 4-3 overwinning voor FC Axel. Een eindstand welke toen al in de eerste helft was bereikt.
De mannen van Kees Westerweele waren voorbereid op een gemotiveerd VVC’68, wat kansen zag om de punten in Halsteren te houden. FC Axel begon, op het hobbelige veld, bijzonder gedreven aan de wedstrijd en gaf VVC’68 nauwelijks kans om een goede aanval op te zetten. Er waren aan beide zijden wat kansjes maar pas in de 25e minuut maakte Ivo Verstraeten met een prachtige kopbal 0-1. Dit was tevens de ruststand.
Na de rust probeerde VVC’68 de stand recht te trekken maar trof wederom een scherp spelend FC Axel tegenover zich dat de wedstrijd goed onder controle had. FC Axel zag geen kans, ondanks een aantal uitstekende mogelijkheden, om de wedstrijd definitief te beslissen. Zeker in de eerste faste van de tweede helft kreeg Urmalon Martis, welke zich op snelheid knap vrij speelde, kans om alleen voor de attent keepende VVC’68 doelman de wedstijd te beslissen. Maar de doelman kwam steeds als winnaar tevoorschijn. Halverwege de tweede helft was ook VVC’68 dicht bij eendoelpunt. Echter, doelman Mitchell Braafhart en verdediger Angelo Plasschaert wisten dit ter nauwer nood te voorkomen. Na 70 minuten dook Urmalon Martis het strafschopgebied van VVC’68 binnen en werd aangetikt. Ivo Verstraeten schoot de gegeven strafschop feilloos in en besliste de wedstrijd, 0-2.