FC Axel 1 morst punten tegen Ooskapelle (1-1).

Scheidsrechter

Ngoumout, J.

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 13 februari 2016 speelde FC Axel 1 thuis tegen Oostkapelle 1. FC Axel was gedurende de gehele wedstrijd, ondanks dat goed voetbal op het zware veld nauwelijks mogelijk bleek, de sterkste partij. Oostkapelle gooide veel wilskracht en fysieke strijd in het spel. In de eerste helft had FC Axel een aantal goede mogelijkheden om de score te openen, echter geboden kansen werden niet benut. Verdedigend had FC Axel weinig problemen en het middenveld was heer en meester. Bij rust was de stand 0-0.
Pas na ruim een kwartier in de tweede helft werd de werklust van FC Axel beloond en op aangeven van aanvoerder Bart Rijckaert kopte Urmelon Martis de bal achter doelman Bart van Wuijckhuijse. FC Axel verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien en de zege veilig te stellen. Zeker toen Oostkapelle speler Robbie de Nooijer na zeventig minuten zijn tweede gele kaart kreeg en Oostkapelle met 10 man kwam te staan leek het een kwestie van tijd om de wedstrijd te gaan beslissen. In de 80e minuut van de wedstrijd profiteerde Oostkapelle van een slordige fout in de verdediging van FC Axel en was Oostkapellespits Arjen Pattenier er als de kippen bij om met een strak laag schot doelman Mitchell Braafhart kansloos te laten en de stand in evenwicht te brengen, 1-1. Het slotoffensief van FC Axel tegen de tien van Oostkapelle leveren in de laatste minuut alleen nog een afgekeurd doelpunt van Niek de Meijer op. Scheidstrechter Ngoumout keurde het doelpunt echter af wegens een reeds gemaakte overtreding op de doelman.