Krappe overwinning FC Axel tegen Hellevoetsluis, 2-1!

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse E

5 maart 2016 14:30

Scheidsrechter

KNVB stelt nog aan, .

Zaterdag 5 maart 2016 speelde FC Axel 1 thuis tegen Hellevoetsluis 1. FC Axel was gedurende de eerste helft de betere ploeg. Reeds na 13 minuten opende FC Axel de score door een slim ingekopte voorzet door Bart Rijckaert. FC Axel kreeg nog volop kansen maar zag geen kans om verder afstand te nemen. Na een half uur spelen was Hellevoetsluis zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar met wat kunst- en vliegwerk en kordaat ingrijpen door doelman Mitchell Braafhart werd dit ter nauwer noot voorkomen.
De ruststand was 1-0. In de tweede helft ging Hellevoetsluis op zoek naar de gelijkmaker en FC Axel had het daar moeilijk mee. In de 67e minuut viel de bal wat ongelukkig op de arm van Angelo Plasschaert. Binnen het strafschopgebied dus de scheidsrechter besliste strafschop. Deze uitgelezen kans werd onberispelijk verzilverd door Vincent Mast (1-1). In de laatste minuut van de wedstrijd was het wederom aanvoerder Bart Rijckaert die met een fraai schot de eindstand op 2-1 bepaalde en daarmee de punten in Axel hield.