FC Axel 1 in thriller gelijk tegen De Meeuwen 1, 2-2!

12 maart 2016 14:30

Scheidsrechter

Jobse, M.

Zaterdag 12 maart 2016 speelde FC Axel 1 in een zonovergoten Zoutelande tegen De Meeuwen 1.
In de eerste fase van de wedstrijd was duidelijk dat De Meeuwen na het debacle van een week eerder tegen MZC’11, waar na een 0-2 voorsprong in de rust met 5-2 kansloos werd verloren, iets recht wilde zetten. De Meeuwen ging fel van start, zonder overigens echt gevaarlijk te worden voor het Axelse doel. Geleidelijk aan trok FC Axel het initiatief naar zich toe en dit leverde enkele goede mogelijkheden op om op voorsprong te komen. Met name Maik de Wolf met een geplaatste vrije trap en Urmalon Martis met een strak schot in de beneden hoek, waren dicht bij een doelpunt. Beide keren was het doelman Mian Tevel die redding wist te brengen. Ook aan andere kant moest Mitchell Braafhart enkele keren handelend optreden. Kort voor de rust sloeg De Meeuwen via Kevin Jansen toe. Hij was het welke de Meeuwen met een geflatteerde 2-0 voorsprong de rust in liet gaan.
Na de rust drong FC Axel vanaf de eerste minuut aan en dit leverde al na 5 minuten de aansluitende treffer op. De in de rust ingevallen Dennis le Feber scoorde uit een afgemeten voorzet van Ivo Verstraeten met een prachtige volley in de bovenhoek. FC Axel bleef goed druk zetten en in minuut 69 was het aanvoerder Bart Rijckaert die een afgeslagen bal hard in het De Meeuwen doel joeg, 2-2. Het team, maar ook de supporters van De Meeuwen zagen, met de wedstrijd van een week eerder tegen MZC’11 in hun gedachten de bui al hangen. Na de gelijkmaker was er van goed voetbal nog nauwelijks sprake. Met name De Meeuwen hanteerde alleen maar de lange bal of de ballen verlieten hoog en hard het speelveld.  Ook FC Axel kreeg steeds meer moeite om een vloeiende aanval op te zetten. Wat over bleef was spanning. Beide ploegen leverde veel strijd, waardoor het voor de vele toeschouwers een boeiende en vooral spannende wedstrijd bleef. Helaas voelde de scheidsrechter dit onvoldoende aan en strooide gedurende deze sportieve strijd met niet minder dan 7 gele kaarten. De Meeuwen was dicht bij een derde doelpunt toen een bal op de paal belande. FC Axel kreeg nog een aantal goede mogelijkheden maar ook daar werd het net niet gevonden. Eindstand 2-2.