Mannen zaterdag, 1, 2e klasse E

9 april 2016 14:30

Scheidsrechter

Kuijntjes, W.H.

Zaterdag 9 april 2016 speelde FC Axel 1 de thuiswedstrijd tegen MZC'11 1 uit Zierikzee. Deze wedstrijd moest door FC Axel worden gewonnen om kans te blijven melen op de titel. Na een wat voorzichtig begin nam FC Axel het heft in handen. MZC’11 trok zich veelal terug op eigen helft en loerde op de snelle tegenaanval. Nadat er aan beide zijden kansen om zeep waren geholpen kreeg FC Axel in de 37e minuut, nadat het standbeen van de wegdraaiende Dennis le Feber, onderuit was gehaald een penalty. Ivo Vestraeten schoot de strafschop onhoudbaar in het doel van MZC’11. Enkele minuten later kende scheidsrechter Kuijntjes ook een strafschop toe aan MZC'11. Matthijs Hage, die zelf onderuit was gehaald plaatste zich achter de bal, maar doelman Mitchell Braafhart van FC Axel pakte de laag in de hoek geschoten bal knap. De ruststand was 1-0 in het voordeel van FC Axel.
FC Axel ging de tweede helft bijzonder fel op zoek naar de tweede treffer. Echter, al in de 52e minuut kreeg FC Axel spits Urmelon Martis een rode kaart wegens het langs achter aanvallen van een tegenstander. FC Axel moest met 10 man even zoeken naar de juiste invulling van de posities, waardoor MZC'11 de kans kreeg om wat meer naar voren te gaan spelen. Dit pakte verkeerd uit. Het was Ivo Verstraten die hoog opspringend de bal de bal in het doel van MZC’11 kopte en de 2-0 op het scorebord bracht. MZC'11 probeerde terug in de wedstrijd te komen, maar de verdedigers van FC Axel gaven, onder leiding van een sterk keepende Michel Braafhart, geen krimp en kwamen veelal winnend uit de duels. Een terechte en verdiende overwinning voor FC Axel 1, dat door deze overwinning nog volop in de race is voor de titel.

Volgende week zaterdag speelt FC Axel 1 de derby in en tegen Zaamslag speelt.

Omroep Zeeland sport zal een samenvatting en interviews uitzenden en maandagavond vanaf 19.00 uur besteed CTV Zeeland aandacht aan de wedstrijd in is trainer Kees Westerweele te gast in de studio.