DBGC 1

2 - 1

Mannen, 1, 2e klasse E

23 september 2017 14:30

Zaterdag 23 september 2017. FC Axel 1 heeft in Ouwe Tonge de eerste competitiewedstrijd tegen DBGC met 2-1 verloren. FC Axel begon goed aan de wedstrijd. Had veel balbezit en gaf DBGC weinig ruimte. Op het half uur werd Jary Vyaene, na een vloeiende combinatie, vrij voor de keeper gespeeld. Helaas belande het schot naast het doel. DBGC daarentegen scoorde in de 38e minuut uit het niets, met een droge schuiver van Jeroen Sep, 1-0. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft een gelijk opgaande strijd. Waar FC Axel leek te gaan gelijkmaken was het opnieuw Jeroen Sep welke in de 53e minuut de score op 2-0 schoot. FC Axel probeerde de bakens te verzetten en drukte DBGC op eigen helft. Een schot van Jari Vyaene op de lat had een beter lot verdiend. Daarentegen benutte DBGC de geboden ruimte en kwam een paar keer gevaarlijk uit. Uiteindelijk viel er in de 88e minuut een doelpunt voor FC Axel, toen Yannick Lugthart zijn eigen doelman passeerde. Er onstonden nog enkele benauwde momenten voor het doel van DBCG maar FC Axel zag geen kans de stand gelijk te trekken.
Volgende week zaterdag wordt de eerste thuiswedstrijd gespeeld tegen Den Bommel.